PROCES - VERBAL încheiat astăzi, 27.10.2022 cu ocazia ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Sibiu

Secţiunea: procese back


Şedinţa începe la ora 14:00. 

Consiliul Local al Municipiului Sibiu a fost convocat în scris, prin Dispoziția Primarului Municipiului Sibiu nr. 1683/31.09.2022, în temeiul art. 133 alin. 1 și art. 134 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ.

Sunt prezenți în sala de ședințe: Administratorul Public al Municipiului Sibiu, doamna Ioana Leca;  Director Direcția Patrimoniu și Cadastru dna Liliana Ordean, Arhitect Șef al Municipiului Sibiu, doamna Ioana Urdea, Șef Serviciu Administrație Locală, Coordonare Asociații Proprietari, doamna Nicoleta Slavu, dl. director al Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public și Privat Vizantie Lucian, dl Șef Serviciu Informatica Racz Cristian, Consilier Serviciul Informatică, domnul Dănilă Dan.

Dl Secretar General Dorin Nistor: Bună ziua! Doamna Primar, din numărul total de 23 de consilieri sunt prezenți 22 consilieri, iar conform convocării dumneavoastră, cvorumul cerut de lege este îndeplinit pentru desfășurarea ședinței.

Dna primar Astrid Cora Fodor: Bună ziua doamnelor și domnilor consilieri, bine ați venit la ședința ordinară a Consiliului Local. Această, ședință a fost convocată cu respectarea prevederilor art. 133, alin. 1 lit. a și art. 134, alin. 1, lit. a din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ și cu respectarea prevederilor Regulamentului Consiliului Local.
Din  23 de consilieri, sunt prezenți 22 consilieri, doi dintre aceștia sunt conectați on-line. Întrucât Consiliul Local este legal constituit, declar ședința deschisă și predau conducerea acesteia domnului consilier Paul Kuttesch
Este absent dl consilier Alexandru Petru Dumbrava; dl Popa Alexandru și dl Mezei Paul sunt conectați on-line.
Domnule președinte, vă rog frumos preluați conducerea ședinței.

Dl consilier Paul Kuttesch: Mulțumesc. Bună ziua stimată doamnă primar, doamnelor și domnilor consilieri, stimați invitați. Vă mulțumesc pentru încrederea acordată. Conform Regulamentului de organizare și funcționare al Consiliului Local al Municipiului Sibiu se va intona imnul de stat. 

Se intonează imnul de stat.

Dl consilier Paul Kuttesch: În conformitate cu dispozițiile art.138, alin.15 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, îl rog pe domnul Secretar General, Dorin Nistor să supună la vot Procesul verbal al ședinței  Consiliului Local Sibiu din luna septembrie 2022.

Dl Secretar General Dorin Nistor: Mulțumesc domnul președinte. Bună ziua doamna primar, doamnelor și domnilor consilieri, supun aprobării dumneavoastră Procesul verbal al ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Sibiu din data de 29 septembrie 2022.
Cine este pentru? Cine este împotrivă? Dacă sunt exprimate abțineri? Vă mulțumesc.
Procesul verbal a fost aprobat în unanimitate. Mulțumesc, domnule președinte

Dl consilier Paul Kuttesch: Doamna primar aveți cuvântul.
Dna primar Astrid Cora Fodor: Doamnelor și domnilor consilieri, în conformitate cu prevederile art.135, alin. 7 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, supun aprobării dumneavoastră Proiectul Ordinii de zi și proiectul Ordinii de zi suplimentare.
Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Mulțumesc. Domnule secretar, Proiectul Ordinii de zi și Ordinea de zi suplimentară au fost aprobate cu unanimitate de voturi.
Dl Secretar General Dorin Nistor: Am notat. Vă mulțumesc doamna primar.

Dl consilier Paul Kuttesch: Trecem la ordinea de zi. Proiectul numărul unu.
1. Proiect de hotărâre privind transmiterea în administrarea Serviciului public de administrare a domeniului public și privat Sibiu a unor bunuri terenuri, proprietatea publică a Municipiului Sibiu cu destinația parcări și amplasamente pentru montarea automatelor pentru parcări.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor 
Comisia de buget a avizat favorabil proiectul cu următorul amendament: la art. 2 din Proiectul de Hotărâre se corectează eroarea materială, în sensul că sunt șapte imobile terenuri, nu cinci imobile, cum au fost menționate inițial. În cuprinsul Anexei nr. 1, se corectează numerotarea după cum urmează: nr. 1 parcări stradale publice; punctul nr. 2 locații pe care se vor monta automate de parcare.
Supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 423/2022, privind transmiterea în administrarea Serviciului public de administrare a domeniului public și privat Sibiu a unor bunuri terenuri, proprietatea publică a Municipiului Sibiu cu destinația parcări și amplasamente pentru montarea automatelor pentru parcări, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul doi.
2. Proiect de hotărâre privind completarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 337/2018 privind aprobarea tarifelor de parcare în Municipiul Sibiu și pentru accesul autovehiculelor în zona pietonală din Centrul Istoric.
   - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Abțineri? Este cineva împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 424/2022, privind completarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 337/2018 privind aprobarea tarifelor de parcare în Municipiul Sibiu și pentru accesul autovehiculelor în zona pietonală din Centrul Istoric, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul trei.
3. Proiect de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcării publice supraetajate din Municipiul Sibiu, cartier Hipodrom III - zona B-dul Mihai Viteazu.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 425/2022, pentru aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcării publice supraetajate din Municipiul Sibiu, cartier Hipodrom III - zona B-dul Mihai Viteazu, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul patru.
4. Proiect de hotărâre privind numirea “Colectivului de coordonare a activităților de deszăpezire, asigurarea circulației pe drumurile publice, furnizarea agentului termic, alimentarea cu apă caldă și apă rece în Municipiul Sibiu” și aprobarea programului de măsuri specifice sezonului rece pentru perioada noiembrie 2022 - aprilie 2023.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Se abține cineva?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 426/2022 privind numirea "Colectivului de coordonare a activităților de deszăpezire, asigurarea circulației pe drumurile publice, furnizarea agentului termic, alimentarea cu apă caldă și apă rece în Municipiul Sibiu" și aprobarea programului de măsuri specifice sezonului rece pentru perioada noiembrie 2022 - aprilie 2023, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul cinci.
5. Proiect de hotărâre privind aprobarea plății cotizației anuale datorate de Municipiul Sibiu, în calitate de membru al A.D.I. ECO Sibiu.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 427/2022, privind aprobarea plății cotizației anuale datorate de Municipiul Sibiu, în calitate de membru al A.D.I. ECO Sibiu, cu 22 de voturi "pentru”.

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul șase.
6. Proiect de hotărâre pentru încetarea majorării impozitului pe terenul neîngrijit, situat în intravilanul Municipiului Sibiu, proprietari Cînduleț Carmina Lucreția și Cînduleț Florin.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor
Supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Se abține cineva?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 428/2022 pentru încetarea majorării impozitului pe terenul neîngrijit, situat în intravilanul Municipiului Sibiu, proprietari Cînduleț Carmina Lucreția și Cînduleț Florin, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul șapte.
7. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentelor de organizare și funcționare a Centrului Multifuncțional de Servicii Sociale și a Centrului Social Gușterița din structura Direcției de Asistență Socială Sibiu.
- inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Comisia de Învățământ, Sănătate, Cultură și Protecție Socială a avizat favorabil proiectul cu următoarele amendamente: 
- în Anexa 1.1. al Proiectului de hotărâre, la pagina cinci, se reformulează fraza referitoare la contribuția financiară astfel, serviciile acordate în centru sunt oferite fără contribuția financiară a beneficiarului. Contractul de furnizare servicii nu se va încheia în cazul în care copilul frecventează ocazional centrul, respectiv pe o perioadă mai mică de 3 zile lucrătoare/lună sau de 12 zile lucrătoare/semestru;
- în Anexa 2 a proiectului de hotărâre la art.1 se va menționa adresa str. Podului, FN; la art. 7.9. lit. a se înscriu următoarele precizări: copii cu vârsta până la 14 ani vor frecventa centru însoțiți de un părinte, adult, persoană autorizată, antrenor, profesor etc; la art. 7, pct. 10 va avea următorul conținut: cererea pentru utilizarea terenului se depune în perioada 1-15 ianuarie, urmând ca în termen de 10 zile să se realizeze analiza solicitărilor și să se stabilească programul de funcționare. După această perioadă, cererile se pot depune pe tot parcursul anului iar programul se va stabilii în funcție de disponibilitatea în activitățile desfășurate.  
- corectarea erorilor de redactare din toate anexele materialului.

Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 429/2022, privind aprobarea Regulamentelor de organizare și funcționare a Centrului Multifuncțional de Servicii Sociale și a Centrului Social Gușterița din structura Direcției de Asistență Socială Sibiu, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul opt.
8. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Reabilitare instalație de gaz la Liceul Tehnologic Henri Coandă", str. Henri Coandă nr. 51
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Mulțumesc. Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 430/2022 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Reabilitare instalație de gaz la Liceul Tehnologic Henri Coandă", str. Henri Coandă nr. 51, cu 22 de voturi ”pentru”.

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul nouă.
9. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice, a indicatorilor tehnico-economici și a descrierii sumare a investiției pentru obiectivul de investiții ,,Amenajare teren sport și tribune la Școala Gimnazială nr. 8 Sibiu”, str. Lupeni, nr. 50.
- inițiator primar Astrid Cora Fodor

Dna primar Astrid Cora Fodor: Domnule președinte, aici aș vrea să propun un amendament: să eliminăm din titlul proiectului "și tribune", pentru că în acest proiect nu se vor mai realiza tribune. Când am întocmit caietul de sarcini și am contractat DALI, ne-am dorit să facem și tribune, dar spațiul nu permite să se facă tribune. Deci titlul, corect al proiectului, acuma este ”Amenajare teren sport la Școala gimnazială nr. 8 Sibiu”.
Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 431/2022, privind aprobarea documentației tehnico-economice, a indicatorilor tehnico-economici și a descrierii sumare a investiției pentru obiectivul de investiții "Amenajare teren sport la Școala Gimnazială nr. 8 Sibiu", str. Lupeni, nr. 50, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul zece.
10. Proiect de hotărâre pentru modificarea H.C.L. nr. 4/2019, modificată prin H.C.L. nr. 342/2022, prin ajustarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii: "Construire ferma animalelor" la Serviciul Public Grădina Zoologică Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 432/2022, pentru modificarea H.C.L. nr. 4/2019, modificată prin H.C.L. nr. 342/2022, prin ajustarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii: "Construire ferma animalelor" la Serviciul Public Grădina Zoologică Sibiu, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul unsprezece.
11. Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "LTE Cartier Reșița II blocuri ANL" din Municipiul Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 433/2022 privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "LTE Cartier Reșița II blocuri ANL" din Municipiul Sibiu, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul doisprezece.
12. Proiect de hotărâre privind aprobarea schimbării destinației unei părţi din imobilul și terenul în care funcţionează Grădiniţa cu program prelungit nr. 43 Sibiu, situat în Sibiu, str. Aleea Streiu, nr. 8 din spațiu aferent unității de învățământ în spațiu cu altă destinație și transmiterea dreptului de folosință cu titlu gratuit asupra spațiului în favoarea Fundației "Un copil, o speranță".
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun spre aprobare. Cine este pentru? Împotrivă? Se abține cineva?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 434/2022, privind aprobarea schimbării destinației unei părţi din imobilul și terenul în care funcţionează Grădiniţa cu program prelungit nr. 43 Sibiu, situat în Sibiu, str. Aleea Streiu, nr. 8 din spațiu aferent unității de învățământ în spațiu cu altă destinație și transmiterea dreptului de folosință cu titlu gratuit asupra spațiului în favoarea Fundației "Un copil, o speranță", cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul treisprezece.
13. Proiect de hotărâre privind modificarea Anexei nr. 2 la HCL nr.28/2022, privind Reţeaua unităţilor de învăţământ preuniversitar particular din Municipiul Sibiu, propuse să funcționeze în anul şcolar 2022 - 2023.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Intervenții? Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 435/2022, privind modificarea Anexei nr. 2 la HCL nr.28/2022, privind Reţeaua unităţilor de învăţământ preuniversitar particular din Municipiul Sibiu, propuse să funcţioneze în anul şcolar 2022 - 2023, cu 22 voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul paisprezece.
14. Proiect de hotărâre privind transmiterea în administrarea Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu a imobilului-Cămin nr.1, construcții S+P+3E (corp C), situat în Sibiu, str. Pedagogilor, nr. 7, identificat în CF nr.128882 Sibiu cu nr. cadastral/nr. topografic 128882-C2, proprietatea publică a Municipiului Sibiu, din incinta Liceului Tehnologic Construcții și Arhitectură "Carol I".
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Comisia de Buget a avizat favorabil proiectul cu următorul amendament: la art. 1 se completează durata de transmitere a dreptului de administrare, respectiv 10 ani, începând cu data de 01.10.2022.
Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 436/2022, privind transmiterea în administrarea Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu a imobilului-Cămin nr. 1, construcții S+P+3E (corp C), situat în Sibiu, str. Pedagogilor, nr. 7, identificat în CF nr.128882 Sibiu cu nr. cadastral/nr. topografic 128882-C2, proprietatea publică a Municipiului Sibiu, din incinta Liceului Tehnologic Construcții şi Arhitectură "Carol I", cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul cincisprezece.
15. Proiect de hotărâre privind aprobarea transmiterii dreptului de folosinţă gratuită în favoarea Clubului Sportiv Şcolar "Şoimii" Sibiu asupra terenului de sport din incinta Școlii Gimnaziale nr. 1 Sibiu, str. Hațegului nr. 8 și asupra a trei săli de sport din incinta Şcolii Gimnaziale Nr. 25 Sibiu, str. Sibiel nr. 6, Școlii Gimnaziale "Ioan Slavici" Sibiu, str. Macaralei nr. 1 și Școlii Gimnaziale "Regele Ferdinand" Sibiu, str. Șureanu, nr.1.
     - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 437/2022, privind aprobarea transmiterii dreptului de folosinţă gratuită în favoarea Clubului Sportiv Şcolar "Şoimii" Sibiu asupra terenului de sport din incinta Școlii Gimnaziale nr. 1 Sibiu, str. Hațegului nr. 8 și asupra a trei săli de sport din incinta Şcolii Gimnaziale Nr. 25 Sibiu, str. Sibiel nr. 6, Școlii Gimnaziale "Ioan Slavici" Sibiu, str. Macaralei nr. 1 și Școlii Gimnaziale "Regele Ferdinand" Sibiu, str. Șureanu, nr. 1, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul șaisprezece.
16. Proiect de hotărâre privind aprobarea transmiterii dreptului de folosinţă gratuită în favoarea Clubului Sportiv Şcolar Sibiu asupra sălii de sport din incinta Școlii Gimnaziale "Regele Ferdinand" Sibiu, str. Șureanu, nr. 1.
     - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 438/2022 privind aprobarea transmiterii dreptului de folosinţă gratuită în favoarea Clubului Sportiv Şcolar Sibiu asupra sălii de sport din incinta Școlii Gimnaziale "Regele Ferdinand" Sibiu, str. Șureanu, nr. 1, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul șaptesprezece.
17. Proiect de hotărâre privind modificarea Programului minimal aferent anului 2022 al Teatrului Național "Radu Stanca" Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 439/2022 privind modificarea Programului minimal aferent anului 2022 al Teatrului Național "Radu Stanca" Sibiu, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul optsprezece.
18. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și desfășurare a evaluării managementului pentru Teatrul pentru Copii și Tineret "Gong" Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Se abține cineva?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 440/2022 privind aprobarea Regulamentului de organizare și desfășurare a evaluării managementului pentru Teatrul pentru Copii și Tineret "Gong" Sibiu, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul nouăsprezece.
19. Proiect de hotărâre privind implementarea proiectului "Înființarea unui centru integrat de colectare separată prin aport voluntar în Municipiul Sibiu", în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 441/2022 privind implementarea proiectului "Înființarea unui centru integrat de colectare separată prin aport voluntar în Municipiul Sibiu", în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul douăzeci.
20. Proiect de hotărâre privind modificarea organigramei și a statului de funcţii la Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 442/2022 privind modificarea organigramei și a statului de funcţii la Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul douăzeci și unu.
21. Proiect de hotărâre privind modificarea statului de funcţii al Direcției Fiscale Locale Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun spre aprobare. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 443/2022 privind modificarea statului de funcţii al Direcției Fiscale Locale Sibiu, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul douăzeci și doi.
22. Proiect de hotărâre privind aprobarea statului de funcții la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor
Supun spre aprobare. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 444/2022 privind aprobarea statului de funcții la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul douăzeci și trei.
23. Proiect de hotărâre privind transmiterea în concesiunea S.C. Urbana S.A. Sibiu a două imobile terenuri, situate administrativ în Sibiu, str. Semănătoarelor, nr. 54, respectiv str. Podului nr. 32.
   - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun spre aprobare. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 445/2022 privind transmiterea în concesiunea S.C. Urbana S.A. Sibiu a două imobile terenuri, situate administrativ în Sibiu, str. Semănătoarelor, nr. 54, respectiv str. Podului nr. 32, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul douăzeci și patru.
24. Proiect de hotărâre privind preluarea în proprietatea Municipiului Sibiu a imobilelor - terenuri în suprafaţă totală de 58 mp, situate în Sibiu, str. Deventer FN, cu destinația de drum.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor
Supun spre aprobare. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 446/2022 privind preluarea în proprietatea Municipiului Sibiu a imobilelor - terenuri în suprafaţă totală de 58 mp, situate în Sibiu, str. Deventer FN, cu destinația de drum, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul douăzeci și cinci.
25. Proiect de hotărâre privind actualizarea valorilor de inventar ale bunurilor aflate în administrarea Serviciului Public de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Se abține cineva?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 447/2022 privind actualizarea valorilor de inventar ale bunurilor aflate în administrarea Serviciului Public de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul douăzeci și șase.
26. Proiect de hotărâre privind înregistrarea în evidențele Municipiului Sibiu a mijlocului fix - panou fonoabsorbant la Școala Gimnazială nr. 1 și transmiterea acestuia în administrarea Serviciului Public de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar de Stat.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 448/2022 privind înregistrarea în evidențele Municipiului Sibiu a mijlocului fix - panou fonoabsorbant la Școala Gimnazială nr. 1 și transmiterea acestuia în administrarea Serviciului Public de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar de Stat, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul douăzeci și șapte.
27. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea contractului nr. 19/2019 de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de călători prin curse regulate în Municipiul Sibiu
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Se abține cineva?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 449/2022, privind modificarea şi completarea contractului nr. 19/2019 de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de călători prin curse regulate în Municipiul Sibiu, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul douăzeci și opt.
28. Proiect de hotărâre privind actualizarea valorilor de inventar ale bunurilor, proprietatea Municipiului Sibiu, aflate în administrarea Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, ca urmare a reevaluării acestora.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun al vot. Cine este pentru? Împotrivă? Se abține cineva?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 450/2022 privind actualizarea valorilor de inventar ale bunurilor, proprietatea Municipiului Sibiu, aflate în administrarea Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, ca urmare a reevaluării acestora, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul douăzeci și nouă.
29. Proiect de hotărâre privind suplimentarea valorilor de inventar a bunurilor aflate în administrarea Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu, cu valoarea investiţiilor efectuate la spațiul cu altă destinație decât aceea de locuință situat în Sibiu, str. N. Bălcescu, nr. 17.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun al vot. Cine este pentru? Împotrivă? Se abține cineva?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 451/2022 privind suplimentarea valorilor de inventar a bunurilor aflate în administrarea Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu, cu valoarea investiţiilor efectuate la spațiul cu altă destinație decât aceea de locuință situat în Sibiu, str. N. Bălcescu, nr. 17, cu 22 voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul treizeci.
30. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli aprobat pe anul 2022 pentru SC TURSIB SA.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun al vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 452/2022 privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli aprobat pe anul 2022 pentru SC TURSIB SA, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul treizeci și unu.
31. Proiect de hotărâre aprobarea execuţiei bugetelor secţiunii de funcţionare și a secţiunii de dezvoltare pentru trimestrul III 2022.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Intervenții? Supun al vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 453/2022 aprobarea execuţiei bugetelor secţiunii de funcţionare și a secţiunii de dezvoltare pentru trimestrul III 2022, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul treizeci și doi.
32. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local. 
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun al vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 454/2022 privind rectificarea bugetului local, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul treizeci și trei.
33. Proiect de hotărâre privind aprobarea schimbului de locuințe sociale între locuința situată în Sibiu, str. Avram Iancu, nr.9 și locuința liberă situată în Sibiu, Piața Aurarilor nr. 10.
    - inițiator consilierii locali, membrii ai Comisiei Sociale
Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 455/2022, privind aprobarea schimbului de locuințe sociale între locuința situată în Sibiu, str. Avram Iancu, nr. 9 și locuința liberă situată în Sibiu, Piața Aurarilor nr. 10, cu 22 de voturi "pentru".

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul treizeci și patru.
34. Proiect de hotărâre privind aprobarea listei de priorități în vederea repartizării de locuințe din fondul locativ al Municipiului Sibiu pentru cazurile sociale.
    - inițiator consilierii locali, membrii ai Comisiei Sociale.
Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 456/2022 privind aprobarea listei de priorități în vederea repartizării de locuințe din fondul locativ al Municipiului Sibiu pentru cazurile sociale, cu 22 de voturi "pentru".

35. Informare nr.77393/14.10.2022 privind activitatea Serviciului Public de Poliție Locală al Municipiului Sibiu pe trimestrul III al anului 2022.


Ordinea de zi suplimentară

Dl consilier Paul Kuttesch: Proiectul numărul unu.
1S. Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei, statului de funcții și a Regulamentului de organizare și funcționare pentru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Sibiu
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.457/2022, privind aprobarea organigramei, statului de funcții și a Regulamentului de organizare și funcționare pentru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Sibiu, cu 22 de voturi "pentru".

36. Întrebări, interpelări.

Dna consilier Diana Mureșan: Stimată doamna primar stimați colegi și colege consilieri. Într-un  comunicat transmis de către Primăria Sibiu,  și publicat pe sit-ul primăriei acum trei zile, cu titlul ”Sibiul din ce în ce mai accesibil pentru persoane cu dizabilități”, s-a vorbit  și despre pasajul subteran Șaguna și despre faptul că este accesibil persoanelor cu dizabilități locomotorii. Citez din respectivul comunicat: „Pasajul pietonal subteran Șaguna este și acesta optimizat pentru persoanele cu dizabilități, fiind creată o rampă.” Conform normelor de proiectare o rampă utilizabilă de către persoanele în scaun cu rotile… trebuie să aibă o pantă de cel puțin 8%, nu este cazul rampei din pasajul subteran Șaguna, care este cu siguranță cu o pantă mult peste 15%. Cu siguranță este o greșeală de comunicare din partea departamentului de comunicare, dar vreau să ajung la problema pe care vreau să v-o aduc în atenție. Într-adevăr, când a fost proiectat pasajul subteran Șaguna, s-a dorit accesibilizarea și pentru persoanele cu dizabilități, dar prin niște elevatoare, care ele într-adevăr există, din vară, poziționate, dar nu sunt funcționale. De ce nu sunt puse în funcțiune la momentul actual?
Vreau să vă aduc în atenție această problemă, pentru că nu doresc să ajung să avem un exemplu prost, ca de exemplu gara CFR, cu acele elevatoare nepuse în funcțiune, de câțiva ani de zile, sunt doar niște obiective, care stau acolo. Din această cauză am rugămintea să vedeți care este problema, și de ce nu sunt puse în funcțiune și să fie puse cât mai repede în funcțiune aceste elevatoare. De asemenea, doresc să aduc în atenția dumneavoastră și unele neajunsuri legate de finalizarea lucrărilor la acest pasaj. Acest pasaj pietonal arată destul de murdar și de uzat, având în vedere că el este deschis din vara acestui an. Vă dau niște exemple, după finalizarea lucrărilor, trebuia curățată piatra, fiind încă urme de adezivi, de chit de rostuire, iar unele plăci decorative, cele în valuri sunt deja deteriorate, nu știu, vă întreb, s-a făcut recepția lucrării până în acest moment sau nu? Sau urmează să se facă?
Dna Primar Astrid Cora Fodor: Săptămâna viitoare se va face recepția lucrărilor. În ce privește curățenia, am avut săptămâna trecută o discuție cu șeful gospodăririi locale, pentru că am constatat ceea ce ați spus și dumneavoastră la acel pasaj și la celălalt pasaj din fața magazinului Dumbrava. Avem un contract de salubrizare nu au decât să îl urmărească, să se și facă acele lucrări din contractul de salubrizare. Legat de recepția pasajului, doamna Bokor spunea că ședința comisiei se va face săptămâna viitoare, și probabil acel comunicat s-a făcut cu mult entuziasm, fără a se verifica dacă funcționează aceste rampe, cum funcționează. O să vedem cum vor fi puse în funcțiune. 
Dna consilier Diana Mureșan: Am rugămintea… la un moment dat în vară, când se lucra la pasaj, ele deja erau instalate, am întrebat la fața locului, care va fi sistemul prin care ele vor funcționa rampele pentru cei în scaun cu rotile și am înțeles că atunci că nu era un sistem potrivit. Acum nu știu.. Între timp, vă rog să aveți grijă, ca cineva cine are nevoie de ele să le poată folosi când ajunge acolo, nu să trebuiască să sune la un număr de telefon.
Dna Primar Astrid Cora Fodor: Nu vă pot răspunde la această întrebare. Nu cunosc detalii, dar le vom clarifica cu Direcția Tehnică. Dar sunteți și în comisia de Mobilitate Alternativă, bine asta nu este o situație, neapărat pentru Comisia de Mobilitate Alternativă, dar vă sugerez să ridicați această problemă și colaboratorilor dumneavoastră din comisie colaboratorului apropiat, domnului Ciprian Rațiu. Așa că o să vorbesc cu domnul director tehnic să vedem care este situația, ar puteți să vorbiți și dumneavoastră cu el, deoarece aveți o colaborare bună și sunt sigură că va da curs discuției. 
Dna consilier Diana Mureșan: Eu vreau cred că am o colaborare foarte bună cu toată lumea din Primăria Sibiu.
Dna Primar Astrid Cora Fodor: Am înțeles. Acum vorbeam de cazul cu mobilitatea.

Dl consilier Paul Kuttesch: Vă rog. 
Dl consilier Ciprian Ghișe: Dacă îmi permiteți, stimată doamnă primar, domnule președinte, stimați colege și colegi consilieri. Se aproprie un moment mult așteptat de sibieni, finalizarea și inaugurarea stadionului municipal, pentru că sunt multe discuții în spațiul public, zvonuri legate de acest subiect, vă rog doamna primar să ne clarificați situația și să spuneți sibienilor concret, care sunt pașii următori, în ce stadiu suntem cu recepția lucrării, cu testările, avizele ISU, Jandarmerie și când vom avea primul meci de fotbal pe stadion, pentru că există o oarecare așteptare, o speranță, că acest prim meci ar putea avea loc pe 30 noiembrie între FC Hermanstadt și CFR Cluj. Vă mulțumesc frumos.
Dna Primar Astrid Cora Fodor: Când vom avea informația exactă o vom comunica. Vedeți că dăm constant comunicate, sibienii vor fi informați în timp util, când va avea loc primul meci și ce se va întâmpla atuncia cu ocazia primului meci.

Dl consilier Paul Kuttesch: Alte întrebări?
Dl consilier Ioan Plesciuc: Dacă se poate?
Dl consilier Paul Kuttesch: Vă rog, 
Dl consilier Ioan Plesciuc: Stimată doamna primar, stimați colegi. Toate lucrările de realizare a străzilor, din ultima perioadă, s-au făcut în beneficiul mașinilor, bicicletelor, autobuzelor și multe dintre el în detrimentul pietonilor, care sunt în fapt cea mai mare categorie de participanți la trafic. Sunt multe exemple în oraș, și este important să discutăm despre ele, pentru că toți cetățenii Sibiului sunt din rândul pietonilor. Unul dintre ele este trotuarul cu denivelările din trotuare de pe strada Ilarie Chendi. Ne-am făcut de râs în toată țara, pentru că a fost prezentat și pe postul de televiziune național. Nu este singular, am văzut această situație și în alte cartiere ale Sibiului, Ștrand, Hipodrom și în alte zone ale orașului. Problema este că nu trebuie să se generalizeze, legat de lucrările din ultimii ani. În primul rând pentru că așa este mai comod și primăria acceptă cu prea multă ușurință, această modalitate de a rezolva intrările la proprietăți, nu este prevăzută în standardele sau în normativele tehnice de realizare a lucrărilor de drumuri și cred că primăria va fi în mare dificultate, dacă va trebui să explice de ce plătește din bani publici lucrări neconforme. 
Ce ne interesează în cea mai mare măsură, este siguranța pietonului când se deplasează pe trotuare, mai ales în condiții de iarnă. Când spunem pietoni, spunem și copii, oameni învârstă, cărucioare pentru copii, cărucioare pentru persoane cu dizabilități și așa ai departe. Vă rugăm doamna primar să nu mai acceptați decât soluții tehnice puse la dispoziție de către proiectanți de specialitate și în concordanță cu normele tehnice. 
Un alt exemplu de lipsă de atenție pentru pietoni este trotuarul îngustat din fața tribunalului, de pe B-dul Victoriei. Șantierul este părăsit de mai mulți ani și are toate șansele să mai rămână așa. Constructorul a ocupat mai mult de jumătate din lățimea trotuarului și apoi a abandonat lucrarea iar pietonii circulă pe spațiul îngust care a rămas, în șir indian, de multe ori coborând pe carosabil, printre mașini, pentru a-i lăsa să treacă pe cei care vin din sens opus. Nu avem nici un orizont de timp credibil, în care să fie reluată lucrarea, nu există un constructor care să răspundă de șantier și nu există nici un motiv ca trotuarul să rămână ocupat în cazul trecerii pietonilor. Avem de a face în fapt cu o suprafață din domeniul public, ocupată fără forme legale, pentru ca Autorizațiile de Construire date de primărie au expirat de foarte mult timp. Vă propunem să mutăm gardul de acolo, prin somarea Tribunalului Sibiu, să elibereze suprafața din  domeniul public ocupată inutil, iar dacă nu o să o facă într-un timp stabilit, să o facă primăria Sibiu, pe cheltuială proprie. Va fi o dovadă că ne pasă de pietoni și de bună utilizare a domeniului public. Vă mulțumesc.
Dna Primar Astrid Cora Fodor: Da. Mulțumesc, domnule consilier. Vedeți, e păcat  că nu ați rămas Director Tehnic, la Primăria Sibiu. Dacă ați fi rămas, cu siguranță aceste lucruri nu s-ar fi întâmplat și mai ales nu ați fi semnat contracte prin care făceam plăți pe care nu le datoram, despre care ziceți că le facem acum către constructori. Eu aș dori să nu intru în detalii, că nu este cazul. Dumneavoastră știți exact despre ce este vorba. O să verificăm ce este cu aceste norme tehnice, aceste trotuare sunt o problemă nu doar în Sibiu, ci în toată țara și în ce privește gardul cu tribunalul o să verificăm, o să notificăm tribunalul Sibiu au cui aparține, ca să se poată rezolva, adică, se poate rezolva din punct de vedere al notificării, restul legat de cheltuirea banului public, noi avem grijă cu cheltuirea banului public.
Dl consilier Ioan Plesciuc: Mulțumesc.
Dna Primar Astrid Cora Fodor: Cu plăcere.

Dl consilier Apostoiu Andrei Raul: Stimată doamnă primar, stimați consilieri. Dacă îmi permite-ți să închei pe ritmul intervențiilor, colegilor mei de la USR. Doamna primar, cu tot respectul aș vrea să discutăm, pentru că este momentul oportun, să discutăm despre calitatea lucrărilor și a proiectelor de infrastructură din Sibiu, mă refer în mod special la Calea Dumbrăvii pentru că este un subiect care este mult mediatizat.
Așa cum știți, lucrările se apropie de finalizare, traficul fiind reluat inclusiv pe străzile secundare. Este o lucrare de anvergură, datorită înlocuirii infrastructurii de canalizare a apei, iluminat, dar și ambițioasă prin modificările de mobilitate pe care le aduce. Fiind vorba despre prima arteră din Sibiu, care are o bandă dedicată transportului public și o pistă continuă dedicată mobilității alternative, aceasta va trebui să asigure prioritate autobuzelor Tursib, bicicliștilor dar și pietonilor în raport cu traficul auto.
Din păcate, lucrarea nu se încheie fără o serie de sesizări primite de la cetățeni, care arată deficiențele proiectului de execuție realizat fără o analiză a realităților în teren, dar care scot în evidență și gafele de execuție ce pun la îndoială calitatea lucrărilor și care se regăsesc și în lucrările de modernizare din cartiere, realizate de același constructor. Doresc să fac referire la cele mai importante probleme semnalate, unele corectate între timp, precum modificarea razei trotuarului din intersecția cu strada Gheorghe Dima, pentru a nu intra pe banda a doua, evitând astfel riscul de accident la viraje sau de aducere la nivel a pistei de biciclete și trotuarelor la traversările străzilor secundare, care nici în prezent nu sunt deloc prietenoase cu cărucioarele de copii sau de lipsa din proiect a alveolelor pentru copaci, care au fost decupate ulterior, la sesizarea noastră, a consilierilor USR sau de copaci sănătoși care puteau fi salvați, dar au fost tăiați de pe strada Anton Pann sau de bordurile cu colți nerotunjit din parcările stradale, unde șoferii riscă să-și distrugă cauciucurile sau de alveolele prea scurte ale stațiilor unde autobuzele nu se pot retrage și blochează o bandă de circulație auto sau de virajul autobuzelor în sensurile giratorii din intersecția cu strada Siretului și de la cimitir care intră peste pista de biciclete existând pericolul accidentării.
Sperăm, cu implicarea și sprijinul dumneavoastră, doamna primar, ca toate aceste probleme semnalate să fie analizate și corectare înainte de a fi recepționată lucrarea. Fac un apel și la colegii consilieri ca pe viitor să participăm la recepțiile lucrărilor, dar și să identificăm un sistem de punctaj, care să îi defavorizeze pe constructorii care nu respectă calitatea lucrărilor, în fața altor ofertanți, în cadrul proceduri de selecție a licitațiilor publice. Altfel riscăm să perpetuăm acest mod de lucru ”Las că merge și așa” și la alte lucrări de modernizare din Sibiu, care cu siguranță vor urma anul viitor. Mulțumesc. 

Dl consilier Paul Kuttesch: Dacă mai sunt intervenții? Dacă nu am să vă rog să faceți propuneri pentru președintele de ședință din luna noiembrie 2022?
Domnul consilier Adrian Bibu: Domnule președinte, grupul consilierilor PNL o propune pentru următoarea ședință pe doamna consilier Monica Munteanu. Mulțumesc.
Dl consilier Paul Kuttesch: Supun la vot, această propunere? Cine este pentru? Cine este împotrivă? Se abține cineva?
Dl Secretar Generl Dorin Nistor: Mulțumesc. Propunerea a fost aprobată, cu o abținere. Doamna consilier Monica Munteanu va conduce ședința Consiliului Local din luna noiembrie.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 458/2022 privind alegerea preşedintelui de şedinţă pentru luna noiembrie 2022, cu 22 de voturi "pentru" și o abținere (doamna Monica Munteanu).

Dna Primar Astrid Cora Fodor: Eu vreau să fac un scurt anunț. Probabil în data de 9 vom avea o ședință extraordinară, din nou pentru a aproba proiecte pentru PNRR. Este prevăzută în data de 9 la ora 13. O să fiți anunțați, dacă intervine vreo schimbare, deoarece acum nu avem suficiente informații legate de depunerea proiectului. Sper să o putem face în data de 9. Vă mulțumesc pentru participare și vă doresc o săptămână minunată.


Şedinţa se încheie la ora 14:40.

 
       
               Preşedinte de ședință,                                                                    Secretar General,
                     Paul Kuttesch                                                                              Dorin Ilie Nistor

 

 

Proces - Verbal al sedinței ordinare din data de 27.10.2022 a Consiliului Local al Municipiului Sibiu (PDF).



go top
e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
taxe si impozite firme
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice
cheltuieli publice
rCĂUTARE ÎN SECŢIUNE: