PROCES - VERBAL încheiat astăzi, 02.02.2023 cu ocazia ședinței extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Sibiu

Secţiunea: procese back


Şedinţa începe la ora 14:00.

Consiliul Local al Municipiului Sibiu a fost convocat în scris prin Dispoziția nr. 142/27.01.2023, în temeiul art. 133 alin. 2 și 4, art.134, art.196 alin. 1 lit. b, art. 243 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ.

Dl Secretar General Dorin Ilie Nistor: Bună ziua! Pentru ședința de astăzi sunt conectați on-line 22 de consilieri locali, există cvorumul cerut de lege pentru desfășurarea ședinței de astăzi.
Dna primar Astrid Cora Fodor:
Bună ziua! Vă mulțumesc. Domnilor consilieri, bună ziua! Bine ați venit la ședința Consiliului Local. Pentru astăzi a fost convocat Consiliul Local al Municipiului Sibiu în ședință extraordinară.  
Din 23 de consilieri sunt prezenți on-line 22 consilieri locali (absentează dl Guib Wolfgang Alexander).
Întrucât Consiliul Local este legal constituit, declar ședința deschisă și predau conducerea acesteia domnului președinte, consilier Paul Mezei. Domnule președinte vă rog preluați conducerea ședinței.

Dl. consilier Paul Mezei: Bună ziua! Stimată doamnă primar, stimați consilieri, vă mulțumesc pentru încrederea acordată. Conform regulamentului de organizare și funcționare al Consiliului Local al Municipiului Sibiu se va intona imnul de stat al României.

Se intonează imnul de stat.

Dna primar Astrid Cora Fodor: Doamnelor și domnilor consilieri, supun aprobării dumneavoastră Proiectul Ordinii de zi pentru această ședință extraordinară.
Cine este pentru? Cine este împotrivă? Se abține cineva?
Ordinea de zi a fost aprobată cu unanimitate de voturi, domnule secretar.
Dl Secretar Genral Dorin Ilie Nistor: Mulțumesc, doamnă primar. Am notat.

Dl. consilier Paul Mezei: Astăzi avem trei proiecte pe Ordinea de zi.
Proiectul numărul unu.
1. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului local al Municipiului Sibiu pe anul 2023.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dl. consilier Paul Mezei: Interpelări? Poftiți domnule Plesciuc.

Dl consilier local Ioan Plesciuc: Stimată doamnă primar, stimați colegi. Apreciem că bugetul proprus pentru anul 2023, este un buget echilibrat, care va asigura buna funcționarea serviciilor publice, lista de investiții cuprinde foarte multe lucrări de care Sibiul are nevoie. Grupul consilierilor Locali USR, va vota pentru adoptarea acestui buget. Vedem că lista de investiții conține realizarea de străzi noi, piste de biciclete, parcuri și zone verzi, lucru care ne bucură. Este foarte pronunțată orientarea către sport, timp liber, dar cumva lăsăm în urmă multe probleme nerezolvate încă în oraș. Vă propun ca anul acesta să ne ocupăm de pregătirea măcar a unei investiții pe una din problemele grave. Un exemplu este congestia de trafic de la intersecția bulevardului Vasile Milea cu strada Rahovei. Spun că este o problemă gravă deoarece blochează intrarea în Sibiu dispre direcția București, formarea de cozi de mașini și impact negativ asupra celor care vin în orașul nostru, dar are și o a doua componentă, blocarea traficului de ieșiere de pe strada Semaforului. Mare parte din mașinile care poluează acum cartierul Vasile Aaron,venind și dinspre autostradă, o altă poartă de intrare în Sibiu. Intersecția este cunoscută ca un punct roșu în Sibiu și blocajutl de trafic devine tot mai grav o dată cu fiecare an care trece. Soluția pentru fluidizarea circulației este și ea cunoscută de mai mulți ani și a fost și ea cuprinsă în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. Este vorba despre un pasaj subteran rutier pe direcția bulearului Vasile Milea, dar nu a fost abordată până acum și a fost mereu amânată până acum pentru că este prea dificil. Nu vom reuși să rezolvăm marile probleme ale Sibiului, dacă ne vom mulțumi să facem doar lucrări ușoare. Venim spre Consiliul Local cu propunerea de a indrăzni să ne ocupăm de această problemă și vă rugăm să aveți în vedere la nivelul Municipiului Sibiu, ca în anul 2023, să realizăm un plan pregătitor pentru această investiție astfel încât în următorul ciclu bugetar să putem face primii pași concreți spre implementare. Suntem pregătiți să lucrăm împreună cu Consiliul Local și cu aparatul tehnic din primărie pentru a realiza acest proiect. Vă mulțumesc.
Dl. consilier Paul Mezei: Dacă mai sunt luări de cuvănt?

Dna primar Astrid Cora Fodor: Vreau doar foarte scurt să îi răspund domnului consilier, consider propunerea dumneavoastră corectă, cu o singură precizare, în buget nu s-au abordat doar proiecte ușoare, cred că la expresia ”proiecte ușoare” ar trebui să renunțăm. Atâta am avut de zis.
Cine este pentru? Abțineri? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 20 voturi pentru și două împotrivă (dl consilier Alexandru Popa, dl consilier Cătălin Stanciu).
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 56/2023 privind aprobarea bugetului local al Municipiului Sibiu pe anul 2023, cu 20 de voturi "pentru" și două împotrivă (dl consilier Alexandru Popa, dl consilier Cătălin Stanciu).

Dl. consilier Paul Mezei: Proiectul numărul doi.
2. Proiect de hotărâre pentru aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli întocmit de către Ocolul Silvic Sibiu și Ocolul Silvic Valea Cibinului Săliște pentru anul 2023, privind administrarea fondului forestier proprietatea Municipiului Sibiu aflat în administrarea celor două ocoale silvice conform contractului de administrare nr. 103/2020.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Interpelări? Cine este pentru? Cine este împotrivă? Abțineri?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 22 de voturi pentru.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 57/2023 pentru aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli întocmit de către Ocolul Silvic Sibiu și Ocolul Silvic Valea Cibinului Săliște pentru anul 2023, privind administrarea fondului forestier proprietatea Municipiului Sibiu aflat în administrarea celor două ocoale silvice conform contractului de administrare nr. 103/2020, cu 22 de voturi ”pentru”.

Dl. consilier Paul Mezei: Cu aceasta ședința a luat sfârșit,vă doresco zi bună și vă mulțumesc penru participare.

Dna primar Astrid Cora Fodor: Și eu vă mulțumesc. Și vă doresc o zi bună!

 

Şedinţa se încheie la ora 14:07.
 
       
               Preşedinte de ședință,                                                                    Contrasemnează,
               Paul-Constantin Mezei                                                                    Secretar General   
                                                                                                                           Dorin Ilie Nistor                                                             

 

 

Proces - Verbal al sedinței extraordinare din data de 02.02.2023 a Consiliului Local al Municipiului Sibiu (PDF).



go top
e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
taxe si impozite firme
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice
cheltuieli publice
rCĂUTARE ÎN SECŢIUNE: