PROCES - VERBAL încheiat astăzi, 29.05.2023 cu ocazia ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Sibiu

Secţiunea: procese back


Şedinţa începe la ora 14:00.

Consiliul Local al Municipiului Sibiu a fost convocat în scris, prin Dispoziția Primarului Municipiului Sibiu nr. 868/2023, în temeiul art. 133 alin.1 și art. 134 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ.
Sunt prezenți în sala de ședințe: Administratorul Public al Municipiului Sibiu, dna Ioana Leca;  Director Direcția Patrimoniu și Cadastru dna Liliana Ordean, Director Serviciul Public Baia Populară dna Ioana Dăncăneț, Director Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat dl. Lucian Vizantie, Șef Serviciu Administrație Locală, dna Nicoleta Slavu, Șef Serviciu Informatica dl. Racz Cristian, Consilier Serviciul Informatică, dl. Dănilă Dan.

Dl Secretar General Dorin Nistor: Bună ziua! Din numărul total de 23 de consilieri sunt prezenți 23 consilieri, iar conform convocării dumneavoastră, cvorumul cerut de lege este îndeplinit pentru desfășurarea ședinței. 

Dna Primar Astrid Cora Fodor: Bună ziua doamnelor și domnilor consilieri, bine ați venit la ședința ordinară a Consiliului Local.
Această, ședință a fost convocată cu respectarea prevederilor art. 133, alin. 1 lit. a și art. 134, alin. 1, lit. a din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ și cu respectarea prevederilor Regulamentului Consiliului Local.
Din  23 de consilieri, sunt prezenți fizic 21 consilieri și 2 consilieri sunt conectati on-line. Întrucât Consiliul Local este legal constituit, declar ședința deschisă și predau conducerea acesteia domnului consilier, viceprimar Alexandru Dumbravă.

Sunt conectati on line dl Alexander Guib, dna Sara Konnerth.

Domnule președinte, vă rog frumos preluați conducerea ședinței.
Dl consilier Alexandru Dumbravă: Sărut mâna doamna primar, bună ziua stimată doamnă primar, doamnelor și domnilor consilieri, stimați invitați. Vă mulțumesc pentru încrederea acordată.
Fac acest lucru, mai ales în contextul în care în ultimele săptămâni, în care, lucrurile nu au fost foarte frumoase și foarte clare pentru mine și în semn de respect față de dumneavoastră, cei care reprezentați cetățenii Sibiului și implicit față de dânșii, vreau să vă asigur pe toți că Alexandru Dumbravă nu a plecat niciodată de la nici un loc de muncă cu vreun Euro care nu i se cuvenea sau cu vreun obiect care nu i se cuvenea. Tot ce s-a achiziționat există și se poate număra. Posibil, de a lungul vieții, Alexandru Dumbravă să fi făcut multe greșeli, a existat un singur om fără de greșeală și nu sunt eu acela și sunt gata întodeauna să îmi asum răspunderea pentru greșelile pe care le-am făcut, dar menționez că nu am plecat niciodată, de nicăieri cu lucruri care nu mi se cuvin. Acestea fiind zise, conform Regulamentului de organizare și funcționare al Consiliului Local al Municipiului Sibiu se va intona imnul de stat. 

Se intonează imnul de stat.

Dl consilier Alexandru Dumbravă: În conformitate cu dispozițiile art.138, alin.15 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, îl rog pe domnul Secretar General, Dorin Nistor să supună la vot procesele verbale ale ședințelor Consiliului Local Sibiu din luna aprilie 2023.

Dl Secretar General Dorin Nistor: Mulțumesc, domnule președinte. Doamnelor și domnilor consilieri, supun aprobării dumneavoastră Procesul verbal al ședinței extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Sibiu din data de 19.04.2023.
Cine este pentru? Cine este împotrivă? Dacă sunt exprimate abțineri?
Procesul verbal a fost aprobat în unanimitate. Mulțumesc.
De asemenea supun aprobării dumneavoastră Procesul verbal al ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Sibiu din data de 28.04.2023.
Cine este pentru? Cine este împotrivă? Dacă sunt exprimate abțineri?
Ambele Procese verbal au fost aprobate în unanimitate. Mulțumesc.

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Stimați colegi, vă aduc la cunoștință faptul că la Primăria Sibiu a fost înregistrată solicitarea numărul 38099 din 23.05.2023, a ADI Eco Sibiu, cu privire la retragerea de pe Ordinea de zi a Proiectului de Hotărâre cu privire la mandatarea reprezentantului Municipiului Sibiu să voteze cu privire la tarifele propuse pentru activitățile de sortare, compostare și transfer al deșeurilor. Luându-se act de această solicitare, Proiectul de Hotărâre înscris pe Ordinea de Zi la punctul 5 a fost retras.

Dna primar Astrid Cora Fodor: Doamnelor și domnilor consilieri, în conformitate cu prevederile art.135, alin. 7 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, supun aprobării dumneavoastră Proiectul Ordinii de zi propus pentru această ședință, fără punctul nr. 5, pentru motivele ce tocmai le-a menționat domnul viceprimar Dumbravă, președintele acestei ședințe a Consiliului Local și totodată supun aprobării dumneavoastră Ordinea de zi suplimentară.
Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Mulțumesc. Domnule președinte, Proiectul Ordinii de zi și Ordinea de zi suplimentară au fost aprobate cu unanimitate de voturi.
Dl consilier Alexandru Dumbravă: Mulțumesc.
Dl Secretar General Dorin Nistor: Am notat. Vă mulțumesc doamna primar.

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Trecem la ordinea de zi. Proiectul numărul unu.
1. Proiect de hotărâre  privind modificarea H.C.L. nr. 46/2009 și H.C.L. nr. 337/2018 cu privire la implementarea formatului unic al cardului - legitimație de parcare pentru persoane cu handicap.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor
Dacă sunt interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi. 
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 199/2023, privind modificarea H.C.L. nr. 46/2009 și H.C.L. nr. 337/2018 cu privire la implementarea formatului unic al cardului - legitimație de parcare pentru persoane cu handicap, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul doi.
2. Proiect de hotărâre pentru modificarea H.C.L. nr. 467/2022 privind Regulamentul și taxele de utilizare a Stadionului Municipal Sibiu.
   - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Abțineri? Este cineva împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 200/2023, pentru modificarea H.C.L. nr. 467/2022 privind Regulamentul și taxele de utilizare a Stadionului Municipal Sibiu, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul trei.
3. Proiect de hotărâre pentru modificarea tarifelor practicate în cadrul Serviciului Public Baia Populară Sibiu.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.

Comisia de Comerț și Servicii Publice a propus aviz favorabil cu următorul amendament: accesul gratuit la salină și bazin pentru copiii cu dizabilități, cu vârsta cuprinsă între 2-18 ani, pe bază de scrisoare medicală și cu însoțitor.

Dacă sunt interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 201/2023, pentru modificarea tarifelor practicate în cadrul Serviciului Public Baia Populară Sibiu, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul patru.
4. Proiect de hotărâre pentru aprobarea cuantumului cotizației și plata pe anul 2023 datorată de Municipiul Sibiu, în calitate de membru al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de transport public local "Transport Metropolitan Sibiu".
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Se abține cineva?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi. 
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 202/2023, pentru aprobarea cuantumului cotizației și plata pe anul 2023 datorată de Municipiul Sibiu, în calitate de membru al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de transport public local "Transport Metropolitan Sibiu", cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul cinci.
5. Proiect de hotărâre privind solicitarea de mandatare a reprezentantului Municipiului Sibiu în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECO Sibiu să voteze cu privire la ajustarea tarifelor pentru activitățile de sortare, compostare și transfer al deșeurilor.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.

Proiectul de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi.

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul șase.
6. Proiect de hotărâre privind aprobarea sprijinului financiar de la bugetul local al Municipiului Sibiu pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Se abține cineva?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 203/2023, privind aprobarea sprijinului financiar de la bugetul local al Municipiului Sibiu pentru asigurarea asistenței de sănătate publică, conform Legii nr. 95/2006, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul șapte.
7. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru “Amenajare trecere la nivel cu calea ferată Calea Turnișorului".
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 204/2023, privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru "Amenajare trecere la nivel cu calea ferată Calea Turnișorului", cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul opt.
8. Proiect de hotărâre pentru aprobarea documentației tehnico-economice (faza S.F.) și a indicatorilor tehnico-economici pentru "Conectarea tronsoanelor 5 și 6 din cadrul proiectului Traseu pietonal și pentru bicicliști de-a lungul râului Cibin prin subtraversarea podului de pe strada Rusciorului".
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Mulțumesc. Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 205/2023, pentru aprobarea documentației tehnico-economice (faza S.F.) și a indicatorilor tehnico-economici pentru "Conectarea tronsoanelor 5 și 6 din cadrul proiectului Traseu pietonal și pentru bicicliști de-a lungul râului Cibin prin subtraversarea podului de pe strada Rusciorului", cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul nouă.
9. Proiect de hotărâre pentru aprobarea documentațiilor de avizare a lucrărilor de intervenții și actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Modernizarea și extinderea străzii Viitorului pe sectorul cuprins între str. Târgul Fânului și strada Moara de Scoarță", aprobat pentru finanțare prin Programul Național de investiții “Anghel Saligny", precum și a sumei reprezentând categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local pentru realizarea obiectivului.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 206/2023, pentru aprobarea documentațiilor de avizare a lucrărilor de intervenții și actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Modernizarea și extinderea străzii Viitorului pe sectorul cuprins între str. Târgul Fânului și strada Moara de Scoarță", aprobat pentru finanțare prin Programul Național de investiții “Anghel Saligny", precum și a sumei reprezentând categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local pentru realizarea obiectivului, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul zece.
10. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 13 în vederea îmbunătățirii eficienței energetice", str. Lungă, nr. 74.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 207/2023, privind aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 13 în vederea îmbunătățirii eficienței energetice", str. Lungă, nr. 74, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul unsprezece.
11. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice, a indicatorilor tehnico-economici și a descrierii sumare a investiției pentru obiectivul de investiții "Extindere corp școală și sală de sport la Colegiul Pedagogic Andrei Șaguna", Aleea Turnu Roșu nr. 2.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 208/2023, privind aprobarea documentației tehnico-economice, a indicatorilor tehnico-economici și a descrierii sumare a investiției pentru obiectivul de investiții "Extindere corp școală și sală de sport la Colegiul Pedagogic Andrei Șaguna", Aleea Turnu Roșu nr. 2, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul doisprezece.
12. Proiect de hotărâre pentru aprobarea documentației tehnico economice (faza DALI) și a indicatorilor tehnico-economici aferenți proiectului "Renovare energetică a 4 clădiri rezidențiale multifamiliale din Municipiul Sibiu".
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Există interpelări? Supun spre aprobare. Cine este pentru? Împotrivă? Se abține cineva?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 209/2023, pentru aprobarea documentației tehnico economice (faza DALI) și a indicatorilor tehnico-economici aferenți proiectului "Renovare energetică a 4 clădiri rezidențiale multifamiliale din Municipiul Sibiu", cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul treisprezece.
13. Proiect de hotărâre pentru aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Renovarea energetică a clădirilor publice din incinta Cimitirului Municipal Sibiu (două sedii administrative situate în partea stângă, respectiv în partea dreaptă a intrării principale)", în Sibiu, str. Cl. Dumbrăvii nr. 155, în cadrul PNRR/Componenta C5 - Valul Renovării și a cheltuielilor legate de proiect.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.210/2023, pentru aprobarea documentației tehnico- economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Renovarea energetică a clădirilor publice din incinta Cimitirului Municipal Sibiu (două sedii administrative situate în partea stângă, respectiv în partea dreaptă a intrării principale)", în Sibiu, str. Cl. Dumbrăvii nr. 155, în cadrul PNRR/Componenta C5 - Valul Renovării și a cheltuielilor legate de proiect, cu 23 voturi "pentru" .

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul paisprezece.
14. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism “PUZ - Zonă de urbanizare - Activități economice cu caracter industrial" în Municipiul Sibiu, Zona Calea Șurii Mici (prelungirea str. Monaco), FN.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Există interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 211/2023, privind aprobarea documentației de urbanism "PUZ - Zonă de urbanizare - Activități economice cu caracter industrial" în Municipiul Sibiu, Zona Calea Șurii Mici (prelungirea str. Monaco), FN, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul cincisprezece.
15. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism “PUZ - Schimbare funcțională din UTR TR - Zonă de circulație rutieră și amenajări aferente în zonă mixtă", în Municipiul Sibiu, str. Tractorului, nr. 14.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Există interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 212/2023, privind aprobarea documentației de urbanism "PUZ - Schimbare funcțională din UTR TR - Zonă de circulație rutieră și amenajări aferente în zonă mixtă", în Municipiul Sibiu, str. Tractorului, nr. 14, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul șaisprezece.
16. Proiect de hotărâre privind aprobarea prețului de vânzare a imobilului teren situat în Sibiu, str. Forjorilor nr. 20, identificat în CF 100590 Sibiu, nr. cad 11240, nr. top 4182/1/1/2/2 în suprafață de 880 mp și vânzarea  acestuia în favoarea proprietarului construcției
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor
Există interpelări? Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu, nr. 213/2023, privind aprobarea prețului de vânzare a imobilului teren situat în Sibiu, str. Forjorilor nr. 20, identificat în CF 100590 Sibiu, nr.cad 11240, nr.top 4182/1/1/2/2 în suprafață de 880 mp și vânzarea  acestuia în favoarea proprietarului construcției, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul șaptesprezece.
17. Proiect de hotărâre privind suplimentarea valorii de inventar a bunurilor aflate în administrarea Direcției de Asistenţă Socială Sibiu, cu valoarea investiţiilor efectuate la imobilul situat în Sibiu, Piaţa Iancu de Hunedoara nr. 2.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Există interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 214/2023, privind suplimentarea valorii de inventar a bunurilor aflate în administrarea Direcției de Asistenţă Socială Sibiu, cu valoarea investiţiilor efectuate la imobilul situat în Sibiu, Piaţa Iancu de Hunedoara nr. 2, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul optsprezece.
18. Proiect de hotărâre privind transmiterea în administrarea Serviciului Public pentru Administrarea Cimitirului Municipal Sibiu a investiției "Reabilitare Alee Eroii Revoluției", proprietatea publică a Municipiului Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Există interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Se abține cineva?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 215/2023, privind transmiterea în administrarea Serviciului Public pentru Administrarea Cimitirului Municipal Sibiu a investiției "Reabilitare Alee Eroii Revoluției", proprietatea publică a Municipiului Sibiu, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul nouăsprezece.
19. Proiect de hotărâre privind transmiterea în administrarea Serviciului Public Administrare Baze Sportive și de Agrement al Municipiului Sibiu, a investiției "Amenajare foam pit skatepark", proprietatea publică a Municipiului Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Există interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 216/2023, privind transmiterea în administrarea Serviciului Public Administrare Baze Sportive și de Agrement al Municipiului Sibiu, a investiției "Amenajare foam pit skatepark", proprietatea publică a Municipiului Sibiu, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul douăzeci.
20. Proiect de hotărâre privind preluarea în proprietatea Municipiului Sibiu a imobilelor - terenuri în suprafață totală de 1.444 mp, situat în Sibiu, str. Ion Agârbiceanu nr. 9, cu destinația de drum și înregistrarea în evidențele patrimoniale ale Municipiului Sibiu a investițiilor realizate.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor
Interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 217/2023, privind preluarea în proprietatea Municipiului Sibiu a imobilelor - terenuri în suprafață totală de 1.444 mp, situat în Sibiu, str. Ion Agârbiceanu nr.9, cu destinația de drum și înregistrarea în evidențele patrimoniale ale Municipiului Sibiu a investițiilor realizate, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul douăzeci și unu.
21. Proiect de hotărâre privind actualizarea Anexei nr. 3 - Lista bunurilor din domeniul public și privat al Municipiului Sibiu concesionate prin Contractul de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu apă și de canalizare către SC APĂ CANAL SIBIU SA.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor
Există interpelări? Supun spre aprobare. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 218/2023, privind actualizarea Anexei nr. 3 - Lista bunurilor din domeniul public și privat al Municipiului Sibiu concesionate prin Contractul de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu apă și de canalizare către SC APĂ CANAL SIBIU SA, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul douăzeci și doi.
22. Proiect de hotărâre privind actualizarea datelor tehnice a zonelor verzi aflate în administrarea Serviciului Public pentru Administrare Parcuri și Zone Verzi, situate în cartierul Ștrand, ca urmare a investițiilor realizate.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Interpelări? Supun spre aprobare. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 219/2023, privind actualizarea datelor tehnice a zonelor verzi aflate în administrarea Serviciului Public pentru Administrare Parcuri și Zone Verzi, situate în cartierul Ștrand, ca urmare a investițiilor realizate, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul douăzeci și trei.
23. Proiect de hotărâre privind vânzarea fără licitație publică a imobilului - teren de construcții situat în Sibiu, Cartierul Tineretului, str. Aleea Monet, [Date cu caracter personal], în favoarea d-nei Marcu Anca Mioara
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor
Dacă sunt interpelări? Supun spre aprobare. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 220/2023, privind vânzarea fără licitație publică a imobilului - teren de construcții situat în Sibiu, Cartierul Tineretului, str. Aleea Monet, [Date cu caracter personal], în favoarea d-nei Marcu Anca Mioara, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul douăzeci și patru.
24. Proiect de hotărâre pentru radierea dreptului de folosință gratuită atribuit în baza Legii 15/2003, în favoarea d-lui Neagoie Mircea Ioan.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Interpelări? Supun spre aprobare. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 221/2023, pentru radierea dreptului de folosință gratuită atribuit în baza Legii 15/2003, în favoarea d-lui Neagoie Mircea Ioan, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul douăzeci și cinci.
25. Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea contractului nr. 19/2019 de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de călători prin curse regulate în Municipiul Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Se abține cineva?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 222/2023, pentru modificarea şi completarea contractului nr. 19/2019 de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de călători prin curse regulate în Municipiul Sibiu, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul douăzeci și șase.
26. Proiect de hotărâre pentru aprobarea statului de funcţii al aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu, nr. 223/2023, pentru aprobarea statului de funcţii al aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Sibiu, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul douăzeci și șapte.
27. Proiect de hotărâre pentru modificarea statului de funcţii al Serviciului Public Baia Populară Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Se abține cineva?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 224/2023, pentru modificarea statului de funcţii al Serviciului Public Baia Populară Sibiu, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul douăzeci și opt.
28. Proiect de hotărâre privind aprobarea statului de funcţii și a organigramei Direcției de Asistență Socială Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Interpelări? Supun al vot. Cine este pentru? Împotrivă? Se abține cineva?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 225/2023, privind aprobarea statului de funcţii și a organigramei Direcției de Asistență Socială Sibiu, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul douăzeci și nouă.
29. Proiect de hotărâre pentru privind modificarea Programului minimal aferent anului 2023 al Teatrului Național "Radu Stanca" Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Se abține cineva?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.226/2023, privind modificarea Programului minimal aferent anului 2023 al Teatrului Național "Radu Stanca" Sibiu, cu 23 voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul treizeci.
30. Proiect de hotărâre privind aprobarea accesului gratuit al copiilor, precum și al tinerilor peste 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, în spațiile și terenurile de sport exterioare ale unităților de învățământ preuniversitar de stat de pe raza Municipiului Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt interpelări? 

Dl consilier Ciprian Ghișe: Da, domnule președinte, dacă îmi permiteți. 
Dl consilier Alexandru Dumbravă: Vă rog, domnule consilier.

Dl consilier Ciprian Ghișe: Ne bucurăm că votăm astăzi în Consiliul Local Sibiu, aplicarea inițiativei USR de deschidere a tuturor curților tuturor școlilor. De asemenea, vrem să amintim că în Sibiu, încă din 2016, Primăria a facilitat deschiderea unor curți ale școlilor. O hotărâre pe care am salutat-o și am apreciat-o. Sportul și activitatea fizică contribuie la menținerea sănătății fizice, mentale și sociale. Prin urmare este nevoie de o încurajare prin politici publice a unui stil de viață activ. Studii și rapoarte realizate le nivel internațional, arată că în România, nivelul activităților fizice în rândul adolescenților sunt în scădere față de 2014, în timp ce comportamentele sedentare sunt în creștere accentuată, mai ales după anii de pandemie. Sperăm să existe o deschidere necesară în litera legii și spiritul legii în cadrul consiliilor de administrație ale școlilor, astfel încât regulamentele de funcționare elaborate de către unitățile de învățământ, să ofere predictibilitate referitor la calendarul și orarul de acces precum și la drepturile și obligațiile utilizatorului pe terenul de sport ale școlilor.
De asemenea solicităm Serviciului Școli, să propună în el mai scurt timp un regulament cadru la nivelul municipiului, privind accesul pe terenurile de sport exterioare din incinta unităților de învățământ preuniversitar de stat, astfel încât toți copii și părinții să cunoască situația și să cunoască această facilitate oferită de lege cu sprijinul conducerii școlilor și al primăriei. Noi, consilierii USR, suntem dispuși să ajutăm la redactarea unui astfel de regulament.
Atunci când eram copil, petreceam foarte mult timp în curtea școlii, făcând mișcare și sport. Îmi amintesc, îmi doresc, ne dorim, ca acest obicei să revină în societare iar primăria să continue în continuare să dezvolte în permanență baza materială a liceelor și școlilor din oraș, astfel încât să existe cele mai bune condiții pentru practicare a sportului de către copii în curtea școlii. Vă mulțumesc frumos.
Dl consilier Alexandru Dumbravă:  Și noi vă mulțumim. Doamna consilier Munteanu, vă rog.

Dna consilier Monica Munteanu: Partidul Național Liberal salută această inițiativa de a pune în aplicare legea legată de sport pentru tinerii și copiii chiar peste 18 ani, dar care sunt în școală. Cu toate acestea, trebuie să fim foarte atenți. Instituțiile școlare de pe raza municipiului Sibiu, sunt foarte puține care au paznici iar sistemele centralizate de supraveghere nu pot acoperi curțile și spațiile de joacă și sport ale instituțiilor școlare. Mai mult, unele instituții școlare au această supraveghere precară. Dotarea care este în instituțiile respective este în răspunderea directă a directorului unității de învățământ, cu toate că, gândul de a face un program - din discuțiile purtate cu directorii este flexibil - ca copiii să poată avea acces în aceste curți. Gândul este, ca la finalul acestui program, cine vine în școala, la finalul activităților să închidă, să securizeze obiectele care sunt acolo. Si nu în ultimul rând trebuie să ne gândim la siguranța și securitatea copiilor care se pot întâlni aleatoriu cu persoane greu de identificat dacă sunt sau nu elevi, în continuare și dacă are dreptul sau nu să intre în aceste curți și instituții. Cu toate acestea, gândul nostru este spre sport, spre mișcare, spre viață sănătoasă. De aceea vom fi alături să găsim cele mai viabile soluții în așa fel încât toți copiii noștri din Sibiu și nu numai, să poată face sport în condiții de securitate și siguranță. Mulțumesc.

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Și noi vă mulțumim. Mai există alte interpelări?
Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 227/2023, privind aprobarea accesului gratuit al copiilor, precum și al tinerilor peste 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, în spațiile și terenurile de sport exterioare ale unităților de învățământ preuniversitar de stat de pe raza Municipiului Sibiu, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul treizeci și unu.
31. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului anual de execuție, a bilanțului contabil și a situațiilor financiare anuale ale bugetului local la data de 31.12.2022.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Există interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 228/2023, privind aprobarea contului anual de execuție, a bilanțului contabil și a situațiilor financiare anuale ale bugetului local la data de 31.12.2022, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul treizeci și doi.
32. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Există interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 229/2023, privind rectificarea bugetului local, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul treizeci și trei.
33. Proiect de hotărâre privind modificarea prețului local al energiei termice practicat de SC URBANA SA de la data de 01.05.2023.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor
Există interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 230/2023, privind modificarea prețului local al energiei termice practicat de SC URBANA SA de la data de 01.05.2023, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul treizeci și patru.
34. Proiect de hotărâre privind aprobarea Protocolului de colaborare între Municipiul Sibiu și Federația Română de Schi Nautic și Wakeboard în vederea organizării unei competiții internaționale în cadrul Complexului de Agrement Lacul lui Binder precum și aprobarea cofinanțării din bugetul local a cheltuielilor necesare desfășurării competiției.
     - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 231/2023, privind aprobarea Protocolului de colaborare între Municipiul Sibiu și Federația Română de Schi Nautic și Wakeboard în vederea organizării unei competiții internaționale în cadrul Complexului de Agrement Lacul lui Binder precum și aprobarea cofinanțării din bugetul local a cheltuielilor necesare desfășurării competiției, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul treizeci și cinci.
35. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Regulamentului de organizare și funcționare al Comisiei Sociale.
    - inițiatori consilierii locali, membrii ai Comisiei Sociale.
Există interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 232/2023 privind aprobarea modificării Regulamentului de organizare și funcționare al Comisiei Sociale, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul treizeci și șase.
36. Proiect de hotărâre privind aprobarea criteriilor de repartizare a locuințelor sociale și a actelor justificative care însoțesc cererea pentru atribuirea unei locuințe sociale.
    - inițiatori consilierii locali, membrii ai Comisiei Sociale.
Dacă sunt interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 233/2023 privind aprobarea criteriilor de repartizare a locuințelor sociale și a actelor justificative care însoțesc cererea pentru atribuirea unei locuințe sociale, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Proiectul numărul treizeci și șapte.
37. Proiect de hotărâre privind modificarea unor HCL-uri în sensul radierii anumitor poziții de pe lista de priorități.
    - inițiatori consilierii locali, membrii ai Comisiei Sociale.
Interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 234/2023 privind modificarea unor HCL-uri în sensul radierii anumitor poziții de pe lista de priorități, cu 23 de voturi "pentru".


Ordinea de zi suplimentară:

Dl consilier Alexandru Dumbravă:
1S. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici actualizați pentru obiectivul de investiții "Amenajarea unei zone de agrement și ecoturism pe dealurile Gușteriței" din Municipiul Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor
Interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Se abține cineva? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 235/2023 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici actualizați pentru obiectivul de investiții "Amenajarea unei zone de agrement și ecoturism pe dealurile Gușteriței" din Municipiul Sibiu, cu 23 de voturi "pentru".

38. Întrebări, interpelări.

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Trecem la întrebări și interpelări. O avem pe doamna Stanciu Dorina. Dacă puteți, vă rog să vorbiți la microfon, să vă auzim.

Dna Stanciu Dorina: Am o problemă. În 2021 am închiriat un spațiu în Piața Mare nr.9 destinat unui magazin de îmbrăcăminte și încălțăminte. L-am închiriat în noiembrie. În martie 2022, au început să se pună terasele. M-am dus la domeniul public, și le-am spus că ne deranjează. Noi ne-am făcut vad comercial ca să ne găsească lumea. Ne-a spus doar că s-a dat o Hotărâre de Consiliu, dată pentru ajutorul HORECA și se vor pune umbrele doar când este soare puternic sau plouă. Au fost din martie până în noiembrie, mi s-a spus că doar în anul 2022 vor fi. În anul 2023, iarăși ne-am trezit cu ele, domnul de acolo ne-a spus că s-a prelungit hotărârea de consiliu. Spuneți-mi, noi cum putem trăi, dacă în fața noastră se pun mese, scaune și umbrele, toată lumea crede că suntem restaurant. Noi ce putem să facem. Chiar numai HORECA trebuie ajutată, pe ceilalți mici comercianți nu? Aș dori un răspuns de la dumneavoastră, dacă se poate.
Hotărârea de Consiliu, când a fost luată, a fost cineva la fața locului să vadă dacă perturbează activitatea celui care a închiriat spațiul sau nu? Nu știu cum s-a făcut. Domnul de la "Joben" are nr.9, până în calea de acces. Domnul  Taifas, de la nr.10 și la noi în față…am aici fotografii să vă arăt, cine vrea să se uite poate să vadă. Nu ne vedem absolut deloc.
Dl consilier Alexandru Dumbravă: Mulțumim.

Dna primar Astrid Cora Fodor: Doamna Stanciu, am dispus Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public și Privat al Municipiului Sibiu, sub coordonarea doamnei viceprimar Bokor, să analizeze exact acest aspect și să vină cu o propunere de modificare a regulamentului. Aștept să văd rezultatul analizei și în funcție de aceasta, o vom prezenta Consiliului Local.
Dna Stanciu Dorina: Sper ca analiza să nu vină în noiembrie, când se închide sezonul. Că dacă vine atunci…
Dna primar Astrid Cora Fodor: Acum deja a început sezonul, s-ar putea ca propunerea să vină doar pentru anul viitor, vom vedea ce ne propun.
Dna Stanciu Dorina: Si atunci noi ce facem? Punem lacătul? Ca să știm ce să facem.
Dna primar Astrid Cora Fodor: Nu trebuie să puneți lacătul, pentru că la dumneavoastră este totuși o cale de acces.
Dna Stanciu Dorina: Nu este nici o cale de acces, calea de acces este spre curte. Nu este departe Piața Mare, nr. 9, dacă doriți și binevoiți să vedeți cum arată, dacă vedeți magazinul, eu nu mai comentez nimic.
Dna primar Astrid Cora Fodor: Nu doar dumneavoastră sunteți în această situație, mai sunt și alte magazine.
Dna Stanciu Dorina: Dar noi suntem cei mai defavorizați.
Dna primar Astrid Cora Fodor: Nu cred că sunteți cei mai defavorizați, sunt și alți defavorizați, eu cred că nimeni nu trebuie să fie defavorizat și tocmai din acest motiv se va face această analiză și se va propune un regulament, care îl vom pune în dezbatere publică, îl vom pune în discuție consiliului local și după aceea se va aplica.
Dna Stanciu Dorina: Păi și dacă, în regulamentul care este acum, nu se respectă distanța de trei metri de la zid până la masă, scaun de ce nu li se închid terasele, pentru că nici o terasă nu respectă cei trei metri.
Dna primar Astrid Cora Fodor: Eu aștept o propunere de la serviciul care se ocupă de această activitate și de la doamna viceprimar Bokor… care îmi arată acum o poză… Deci când va fi gata vom face pașii necesari. Eu îi rog să se grăbească. 
Dna Stanciu Dorina: Mulțumesc.

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Mulțumim. Alte întrebări? 

Dna consilier Diana Mureșan: Aș dori eu să am o interpelare, dacă nu mai este altcineva.
Dl consilier Alexandru Dumbravă: Vă rog.
Dna consilier Diana Mureșan: Mulțumesc. Stimați colegi, stimată doamnă primar, țara noastră ocupă ultimul loc în ce privește cunoașterea manevrelor de prim ajutor și acest fapt duce la pierderi de vieți în fiecare an. Un caz tragic recent a fost cel al unei fetițe, care s-a înecat cu un jeleu la o școală din Cluj. Pentru că nimeni nu a fost în stare să îi facă manevra Heimlich, a evidențiat și mai mult acest deficit al societății noastre. Sunt strângeri de semnături la momentul de față, care vor fi trimise către minister, pentru introducerea în școli a cursurilor de prim ajutor, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice și personalul auxiliar. Am puțină încredere că aceste solicitări vor primi răspunsuri favorabile la nivel național dar, sunt încrezătoare că noi, aici la nivel local, putem schimba ceva prin oferirea de către primărie, prin serviciul școli, de cursuri de prim ajutor pentru profesori și cadre auxiliare din școli. Cunoașterea primelor măsuri de intervenție în caz de urgență este esențial în situațiile de viață și de moarte, fie că este vorba despre o accidentare la joacă în curtea școlii sau de o situație de urgență medicală în sala de clasă. Profesorii sunt adesea primii care au contact cu elevii puși în fața unor situații limită. Știu pentru că am întrebat puțin pe la școli; la anumite școli s-au făcut aceste cursuri, în trecut s-au făcut cursuri de prim ajutor, organizate de către directori în școlile respective. Cred că putem face un pic mai mult, să ne asigurăm că toate școlile au personal care ar putea face niște manevre de prim ajutor când este nevoie. Astfel, am rugămintea, doamna primar să aveți în vedere analiza acestei propuneri. Cursurile s-ar putea desfășura direct în fiecare școală, sau periodic într-o anumită locație. Mă pot gândi aici și la curtea interioară a primăriei, unde au avut loc de-a lungul anilor diferite evenimente și cred că prin dobândirea acestor cunoștințe de bază de către cadrele didactice și auxiliare din școli, mulți părinți ar fi mai liniștiți în ce privește siguranța copiilor. Cred că ține și de noi, cei din această sală, cei care reprezentăm comunitatea noastră să fim pro activi și să protejăm sănătatea și siguranța elevilor din școlile sibiene. Mulțumesc mult.
Dl consilier Alexandru Dumbravă: Mulțumim. Mai există și alte interpelări? Dacă nu, vă rog să faceți o propunere pentru viitorul  președinte de ședință din luna iunie.

Dl consilier Helmut Lerner: Grupul FDGR o propune pe doamna consilier Bianke Grecu, președinte pentru următoarea ședință.
Dl consilier Alexandru Dumbravă: Supun aprobării dumneavoastră ca doamna Bianke Grecu să fie președinte pentru ședința/ședințele din luna iunie.
Cine este pentru, împotrivă, abțineri?
Aprobat cu 22 de voturi pentru, cu o abținere, doamna Bianke Grecu.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 236/2023, cu 22 de voturi "pentru" și o abținere (doamna Bianke Grecu).

Dl consilier Alexandru Dumbravă: Cu aceasta declar ședința închisă, dragi colegi, vă doresc un wekeend frumos. La revedere.

Dna primar Astrid Cora Fodor: Vă mulțumesc pentru participare și ne vedem luna viitore.


Şedinţa se încheie la ora 14:40.


 
       
               Preşedinte de ședință,                                                                    Contrasemnează,
                Alexandru Dumbravă                                                                      Secretar General   
                                                                                                                           Dorin Ilie Nistor                                                             

 

 

Proces - Verbal al sedinței ordinare din data de 29.05.2023 a Consiliului Local al Municipiului Sibiu (PDF).



go top
e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
taxe si impozite firme
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice
cheltuieli publice
rCĂUTARE ÎN SECŢIUNE: