PROCES - VERBAL încheiat astăzi, 29.02.2024 cu ocazia ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Sibiu

Secţiunea: procese back


Şedinţa începe la ora 14:00.

Consiliul Local al Municipiului Sibiu a fost convocat în scris, prin Dispoziția Primarului Municipiului Sibiu nr. 283/2024, în temeiul art. 133 alin.1 și art. 134 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ.
Sunt prezenți în sala de ședințe: Administratorul Public al Municipiului Sibiu- dna Ioana Leca;  Director Direcția Economică- dl Dorian Dăncăneț, Arhitect Șef -dna Ioana Urdea, Director Direcția Patrimoniu-dna Liliana Ordean, Șef Serviciu Administrație Locală- dna Nicoleta Slavu, Șef Serviciu Informatică -dl Racz Cristian, Consilier Serviciul Informatică, dl.Florin Brădean.
Această ședință a fost convocată cu prezență fizică, cu respectarea prevederilor art. 133, alin. 1,  art. 134, alin. 1, lit. a din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ și cu respectarea prevederilor Regulamentului Consiliului Local.

Dna Primar Astrid Cora Fodor: Eu cred că putem începe. Bună ziua tuturor, începem ședința ordinară a Consiliului Local. Din 23 de consilieri sunt prezenți 23 din care 3 sunt prezenți online (dna consilier Bianke Grecu, dl consilier Vlașcu Adrian Casian, dl. consilier Onițiu Mihai-Cercel). Deci Consiliul Local este legal constituit. Drept urmare vă predau dvs., domnule consilier Zeno Pinter, conducerea ședinței.

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Doamnă primar, doamnelor și domnilor consilieri, doamnelor și domnilor invitați. Vă mulțumesc pentru încrederea acordată.
Conform Regulamentului de organizare și funcționare al Consiliului Local al Municipiului Sibiu se va intona imnul de stat.

Se intonează imnul de stat.

Dl consilier Pinter Zeno Karl: În conformitate cu dispozițiile art.138, alin.15 din O.U.G. nr.  57/2019 privind Codul Administrativ, îl rog pe dl. secretar general Dorin Nistor să supună la vot procesele verbale ale ședințelor Consiliului Local Sibiu din luna ianuarie 2024.

Dl Secretar General Dorin Nistor: Mulțumesc doamnelor și domnilor consilieri supun aprobării dvs. Procesul-verbal al ședinței extraordinare a Consiliului Local din data de 08.01.2024. Cine este pentru, cine este împotrivă? Dacă sunt abțineri. Procesul verbal a fost aprobat. De asemenea, supun aprobării dvs. Procesul-verbal al ședinței ordinare a Consiliului Local din data de 31.01.2024. Cine este pentru, cine este împotrivă, dacă sunt abțineri? Vă mulțumesc. Și acest proces verbal a fost aprobat, domnule președinte.

Dna primar Astrid Cora Fodor: Doamnelor și domnilor consilieri, supun aprobării dumneavoastră Proiectul Ordinii de zi pentru această ședință ordinară. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? Domnule Secretar, Ordinea de zi a fost aprobată. Mulțumesc.
Dl Secretar General Dorin Nistor: Mulțumesc.

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Trecem la ordinea de zi aprobată. Proiectul numărul unu.
1. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Programului de circulaţie al transportului public de călători în Municipiul Sibiu pentru anumite trasee, efectuat de SC TURSIB SA și înființarea a 7 stații noi de autobuz, începând cu data de 01.03.2024.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Intervenții? Dacă nu, supun la vot. Cine este pentru?  Abțineri? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 43/2024, privind  aprobarea modificării Programului de circulaţie al transportului public de călători în Municipiul Sibiu pentru anumite trasee, efectuat de SC TURSIB SA și înființarea a 7 stații noi de autobuz, începând cu data de 01.03.2024, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Proiectul numărul doi.
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiții "Modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public în Municipiul Sibiu" Extinderea sistemului de iluminat public str. Intrarea Siretului.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Intervenții? Supun la vot. Cine este pentru? Abțineri? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 44/2024, privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiții "Modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public în Municipiul Sibiu" Extinderea sistemului de iluminat public str. Intrarea Siretului, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Proiectul numărul trei.
3. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului "Reabilitare Grădinița cu program prelungit nr. 29 în vederea îmbunătățirii eficienței energetice" și a cheltuielilor legate de proiect.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Intervenții? Supun la vot. Cine este pentru? Abțineri? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 45/2024, privind aprobarea proiectului "Reabilitare Grădinița cu program prelungit nr. 29 în vederea îmbunătățirii eficienței energetice" și a cheltuielilor legate de proiect, cu 23 voturi "pentru".

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Proiectul numărul patru.
4. Proiect de hotărâre privind scoaterea din evidența fiscală a persoanelor fizice și juridice aflate în stare de insolvabilitate.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Abțineri? Împotrivă?
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 46/2024, privind  scoaterea din evidența fiscală a persoanelor fizice și juridice aflate în stare de insolvabilitate, cu 23 voturi "pentru".

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Proiectul numărul cinci.
5. Proiect de hotărâre privind anularea creanțelor fiscale restante de până la 40 lei, ale persoanelor fizice și juridice, aflate în sold la data de 31 decembrie 2023.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Abțineri? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 47/2024, privind anularea creanțelor fiscale restante de până la 40 lei, ale persoanelor fizice și juridice, aflate în sold la data de 31 decembrie 2023, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Proiectul numărul șase.
6. Proiect de hotărâre privind modificarea statului de funcţii, organigramei și Regulamentului de organizare și funcționare la Teatrul pentru Copii și Tineret "Gong" Sibiu.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Abțineri? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 48/2024, privind modificarea statului de funcţii, organigramei și Regulamentului de organizare și funcționare la Teatrul pentru Copii și Tineret "Gong' Sibiu, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Proiectul numărul șapte.
 7. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de acțiune pentru prevenirea și reducerea zgomotului în Municipiul Sibiu.
   - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Intervenții? Vă rog dl Plesciuc.

Dl consilier Plesciuc Ioan: Stimată doamnă primar, stimați colegi, planul pe care îl discutăm astăzi, de reducere a zgomotului, nu conține de fapt nicio măsură de reducere a zgomotului. Consultantul spune că planul va fi implementat prin implementarea unui alt plan pe care îl avem deja, cel de mobilitate urbană. Copiază pur și simplu lista de investiții în PMUD ne-o pune într-un tabel, dar nu vine și cu măsuri proprii concrete prin care se poate reduce zgomotul în puncte sensibile din oraș. Dacă vorbim de măsuri concrete, aș vrea să dau două exemple. În cursul anului trecut am propus ca pentru a reduce nivelul de zgomot suportat de oamenii care locuiesc la primele etaje ale blocurilor de lângă viaductul din Gara Mică, să montăm panouri fonoabsorbante pe viaduct. Am primit atunci răspunsul că se va face odată cu reabilitarea viaductului, dar în bugetul din acest an nu găsesc nicio linie de finanțare a unei astfel de lucrări. E bine să știm dacă sunt șanse să se realizeze în perioada care urmează. Al 2-lea exemplu se referă la zgomotul produs de autostradă, care trece practic prin oraș, între cartierele Lazaret și Gușterița. Avem acolo zone locuite în apropiere autostrăzii, care nu sunt protejate. Un coleg consilier USR a propus completarea sistemului de panouri fonoabsorbante acolo unde sunt necesare, tot pentru atenuarea zgomotului. Primăria poate discuta cu CNAIR și ideea plantării de pomi care să constituie perdele vegetale de atenuare a zgomotului. Credem că planul de prevenire și reducere a zgomotului pe care îl discutăm astăzi este superficial, nu are calitatea necesară pentru a fi adoptat. Grupul consilierilor USR se va abține la vot. Vă mulțumesc.
Dl consilier Adrian Bibu: Dacă îmi permiteți, pentru că tot a deschis dl. consilier discuția și am văzut că n-a atins și acest punct și în campania din 2020 noi am propus și atunci, ar fi bine să luăm în calcul inclusiv în zona liniilor de tren, foarte mulți oameni din această zonă se plâng de zgomotul făcut de tren și noi am propus atunci să punem panouri fonoabsorbante și aceste zone poate le luăm tot așa în considerare ca și recomandare. Mulțumesc.

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Mulțumesc. Mai sunt alte intervenții, dacă nu, dați-mi voie să supun la vot. Cine este pentru? Abțineri? Împotrivă? Proiectul a fost adoptat cu patru abțineri.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 49/2024, privind aprobarea Planului de acțiune pentru prevenirea și reducerea zgomotului în Municipiul Sibiu, cu 19 de voturi "pentru" și 4 abțineri (dna consilier Diana Mureșan, dl consilier Apostoiu Raul Andrei, dl consilier Ghișe Ionuț Ciprian, dl consilier Plesciuc Ioan). 

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Proiectul numărul opt.
8. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și desfășurare a evaluării managementului Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Abțineri? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 50/2024, privind aprobarea Regulamentului de organizare și desfășurare a evaluării managementului Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, cu 23 voturi "pentru".

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Proiectul numărul nouă.
9. Proiect de hotărâre privind vânzarea cotei părți indivize de 115/281 din terenul de 281 mp, proprietatea Municipiului Sibiu, situat în Sibiu, str. Mihail Kogălniceanu nr. 2A, către proprietarul construcției edificată pe acesta.
  - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Abțineri? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 51/2024, privind vânzarea cotei părți indivize de 115/281 din terenul de 281 mp, proprietatea Municipiului Sibiu, situat în Sibiu, str. Mihail Kogălniceanu nr. 2A, către proprietarul construcției edificată pe acesta, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Proiectul numărul zece.
10. Proiect de hotărâre privind transmiterea în administrarea operatorului de transport public local Tursib S.A. a unui număr de 15 stații de autobuz, achiziționate de Primăria Municipiului Sibiu în perioada 2022-2023.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Dacă sunt interpelări? Supun la vot. Cine este pentru? Abțineri? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 52/2024, privind transmiterea în administrarea operatorului de transport public local Tursib S.A. a unui număr de 15 stații de autobuz, achiziționate de Primăria Municipiului Sibiu în perioada 2022-2023, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Proiectul numărul unsprezece.
11. Proiect de hotărâre privind transmiterea dreptului de acces pe 18 terenuri aparţinând domeniului public al Municipiului Sibiu, în favoarea ORANGE ROMANIA S.A.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Abțineri? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 53/2024, privind transmiterea dreptului de acces pe 18 terenuri aparţinând domeniului public al Municipiului Sibiu, în favoarea ORANGE ROMANIA S.A., cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Proiectul numărul doisprezece.
12. Proiect de hotărâre privind transmiterea în folosință gratuită, în favoarea Serviciului de Ambulanță Județean Sibiu, a unei suprafețe de teren de 118 mp din imobilul-teren în suprafață de 1521 mp, înscris în CF nr. 136967 Sibiu, cu nr. top 3210/2/7/1.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Abțineri? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 54/2024, privind transmiterea în folosință gratuită, în favoarea Serviciului de Ambulanță Județean Sibiu, a unei suprafețe de teren de 118 mp din imobilul-teren în suprafață de 1521 mp, înscris în CF nr. 136967 Sibiu, cu nr. top 3210/2/7/1, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Proiectul numărul treisprezece.
13. Proiect de hotărâre preluarea în proprietatea Municipiului Sibiu a imobilului - teren în suprafață de 31 mp, situat în Sibiu, str. Nicolae Branga, nr. 9, cu destinația de drum.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Abțineri? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 55/2024, privind preluarea în proprietatea Municipiului Sibiu a imobilului - teren în suprafață de 31 mp, situat în Sibiu, str. Nicolae Branga, nr. 9, cu destinația de drum, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Proiectul numărul paisprezece.
14. Proiect de hotărâre privind aprobarea împuternicirii administratorului, prin Comitetul Director al Direcției Silvice Sibiu, pentru aprobarea trecerii pe costuri a materialului lemnos rezultat din tăierile de îngrijire-curățiri, proprietatea publică a Municipiului Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Avem intervenții? Supun la vot. Cine este pentru? Abțineri? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi. 
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 56/2024, privind aprobarea împuternicirii administratorului, prin Comitetul Director al Direcției Silvice Sibiu, pentru aprobarea trecerii pe costuri a materialului lemnos rezultat din tăierile de îngrijire-curățiri, proprietatea publică a Municipiului Sibiu, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Proiectul numărul cincisprezece.
15. Proiect de hotărâre privind suplimentarea valorilor de inventar ale imobilelor aflate în administrarea Direcției de Asistenţă Socială Sibiu, situate în Sibiu, str. Oțelarilor, nr. 48 și str. Podului, nr. 47A.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Abțineri? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 57/2024, privind suplimentarea valorilor de inventar ale imobilelor aflate în administrarea Direcției de Asistenţă Socială Sibiu, situate în Sibiu, str. Oțelarilor, nr. 48 și str. Podului, nr. 47A, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Proiectul numărul șaisprezece.
16. Proiect de hotărâre privind suplimentarea valorii de inventar a imobilului "Extindere corp școală și sală de sport", aflat în administrarea Serviciului Public de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat și în folosința Școlii Gimnaziale "Regele Ferdinand" din Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Abțineri? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu, nr. 58/2024, privind suplimentarea valorii de inventar a imobilului "Extindere corp școală și sală de sport", aflat în administrarea Serviciului Public de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat și în folosința Școlii Gimnaziale "Regele Ferdinand" din Sibiu, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Proiectul numărul șaptesprezece.
17. Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea art. 2 din H.C.L. nr. 33/27.01.2022.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Avem intervenții? Supun la vot. Cine este pentru? Abțineri? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 59/2024, privind modificarea și completarea art. 2 din H.C.L. nr. 33/27.01.2022, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Proiectul numărul optsprezece.
18. Proiect de hotărâre privind retragerea dreptului de administrare al Serviciului Public Salubrizare, Protecția Mediului și Administrarea Domeniului Public asupra spațiului situat în Sibiu, str. 9 Mai, nr. 16 și rezervorului de gaz lichefiat din Stațiunea Păltiniș.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Abțineri? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi. 
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 60/2024, privind  retragerea dreptului de administrare al Serviciului Public Salubrizare, Protecția Mediului și Administrarea Domeniului Public asupra spațiului situat în Sibiu, str. 9 Mai, nr. 16 și rezervorului de gaz lichefiat din Stațiunea Păltiniș, cu 23 voturi "pentru".

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Proiectul numărul nouăsprezece.
19. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism "P.U.Z. și RLU - Construire variantă ocolitoare Sibiu Sud", în Municipiul Sibiu.
     - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
 Avem intervenții?

Dl consilier Raul Apostoiu: Eu am o intervenție, domnule președinte. Stimată doamnă primar, stimați consilieri, proiectul variantei ocolitoare Sibiu Sud-VOS în forma supusă astăzi aprobării Consiliului Local nu servește interesul sibienilor și nu aduce beneficii semnificative de preluare și reducere a traficului din orașul Sibiu, în principal datorită traseului ales, dar și lungimea acesteia. Un locuitor al Șelimbărului sau al Cartierului Arhitecților va alege în cele din urmă traversarea orașului ca să ajungă la locul de muncă de pe una din platformele industriale, în loc să parcurgă zilnic 40km  (20km dus și 20km întors) sau eventual, optează pentru traseu autostrăzii dacă este nevoit, în condițiile în care nu este nevoit să își lase copilul la una din școlile din Sibiu în drum spre serviciu. Mai mult decât atâta, ni se solicită să aprobăm traversarea de către VOS a unui areal pitoresc situat în limita ei protejată a Pădurii Dumbrava, într-o zonă peisagistică apreciată de sibieni și de vecinătate, străbătută de numeroase trasee de drumeție și cicloturistice, care va fi afectată iremediabil de zgomot, noxe, poluare și praf. Încă de la primele dezbateri organizate pe marginea acestui proiect, s-a identificat soluția tehnică de realizare a unui tunel care să străbată un subteran. Pădurea Dumbrava este o variantă ce scurtează mult traseul și are un impact foarte redus asupra zonelor populate, dar și asupra ecosistemului natural protejat, fiind susținută de ONG-uri și de activiști de mediu, dar și de mulți dintre sibieni, dar a cărei respingere nu a fost argumentată tehnico-economic de către beneficiarul proiectului, Consiliul Județean Sibiu și doresc să vă citesc din mailul primit de la un sibian pe care cred că dvs. l-ați citit deja. Este inadmisibil ca proiectul VOS care va impacta modul de viață al mai multor generații de sibieni să fie tratat superficial, să nu aibă la bază studii aprofundate de trafic, să nu ia în seamă sutele de reclamații și sesizări făcute de cetățeni și să fie făcut având în vedere prioritățile CN AIR și nu are sibienilor. Opinia CNAIR este că nu se dorește tunel pe sub Pădurea Dumbravă. Ca urmare, doamnă primar, nu cred că este târziu de a vă solicita retragerea acestui proiect de pe ordinea de zi și cu rugămintea de a solicita Consiliului Județean o analiză comparativă, detaliată, financiară, dar și de impact asupra mediului, între varianta actuală supusă aprobării și cea cu tunel de sub traversare a Pădurii Dumbrava, precum și inițierea unui studiu de trafic aprofundat, de tip origine-destinație, pe baza cărora să analizăm și să vedem varianta cea mai potrivită pentru sibieni. Vă mulțumesc. 

Dna Primar - Astrid Cora Fodor: Eu presupun că s-a analizat și această variantă.  Și nu s-a găsit o soluție pentru ea. Poate altcineva are mai multe informații legat de această problemă.  

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Mulțumim pentru intervenție. Dacă nu mai sunt alte intervenții, voi supune la vot proiectul în forma în care a fost trecut în ordinea de zi. Deci cine este pentru? Împotrivă. Abțineri? Deci cinci abțineri. Proiectul a fost adoptat cu cinci abțineri
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 61/2024, privind aprobarea documentației de urbanism "P.U.Z. și RLU - Construire variantă ocolitoare Sibiu Sud", în Municipiul Sibiu, cu 18 voturi "pentru" și 5 abțineri (dna consilier Diana Mureșan, dl consilier Apostoiu Raul Andrei, dl consilier Ghișe Ionuț Ciprian, dl consilier Plesciuc Ioan, dl consiler Adrian Bibu).

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Proiectul numărul douăzeci.
20. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism "P.U.Z. - Restructurarea zonei cu caracter industrial - Zona mixtă, dezvoltare ansamblu de locuințe colective cu funcțiuni complementare locuirii", în Municipiul Sibiu, str. Frigoriferului, nr. 1.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Abțineri? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 62/2024, privind aprobarea documentației de urbanism "P.U.Z. - Restructurarea zonei cu caracter industrial - Zona mixtă, dezvoltare ansamblu de locuințe colective cu funcțiuni complementare locuirii", în Municipiul Sibiu, str. Frigoriferului, nr. 1, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Proiectul numărul douăzeci și unu.
21. Proiect de hotărâre privind prelungirea valabilității documentației de urbanism "PUD - Construire Hotel S+P+1E+R, împrejmuire, branșamente și demolare construcții existente" în Municipiul Sibiu, str. Mărășești, nr. 5-7, aprobată cu H.C.L. nr. 78/24.02.2022.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Abțineri? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 63/2024, privind prelungirea valabilității documentației de urbanism "PUD - Construire Hotel S+P+1E+R, împrejmuire, branșamente și demolare construcții existente" în Municipiul Sibiu, str. Mărășești, nr. 5-7, aprobată cu H.C.L. nr. 78/24.02.2022, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Proiectul numărul douăzeci și doi.
22. Proiect de hotărâre privind atribuirea denumirii stradale pentru segmentul de drum aflat în prelungirea străzii Monaco din zona industrială Vest din Municipiul Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Abțineri? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 64/2024, privind atribuirea denumirii stradale pentru segmentul de drum aflat în prelungirea străzii Monaco din zona industrială Vest din Municipiul Sibiu, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Proiectul numărul douăzeci și trei.
23. Proiect de privind aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții: Reabilitare imobile în vederea amenajării spații de învățământ, str. J.S.Bach nr. 1-3.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Abțineri? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 65/2024, privind aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții: Reabilitare imobile în vederea amenajării spații de învățământ, str. J.S. Bach nr. 1-3, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Proiectul numărul douăzeci și patru.
24. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Demolare anexă și construcție spațiu în vederea amenajării de săli de clasă la Școala Gimnazială nr. 8", str. Lupeni nr. 50.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Aveți intervenții? Supun la vot. Cine este pentru? Abțineri? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 66/2024, privind aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Demolare anexă și construcție spațiu în vederea amenajării de săli de clasă la Școala Gimnazială nr. 8", str. Lupeni nr. 50, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Proiectul numărul douăzeci și cinci.
25. Proiect de hotărâre privind aprobarea schimbării destinației imobilului situat pe str. Henri Coandă, nr. 69, darea acestuia în folosință gratuită și modificarea H.C.L. nr. 521/15.12.2022.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Abțineri? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi .
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 67/2024, privind aprobarea schimbării destinației imobilului situat pe str. Henri Coandă, nr. 69, darea acestuia în folosință gratuită și modificarea H.C.L. nr. 521/15.12.2022, cu 23 voturi "pentru".

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Proiectul numărul douăzeci și șase.
26. Proiect de hotărâre privind modificarea HCL nr. 337/25.08.2022 privind repartizarea a 16 (șaisprezece) locuințe pentru tineri, destinate închirierii, proprietatea Statului Român, aflate în administrarea Municipiului Sibiu, construite de către Agenția Națională pentru Locuințe, vacante, unor familii care întrunesc criteriile de acces și se regăsesc în anexa nr. 1 la HCL nr.1 14/2016.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Abțineri? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu, nr. 68/2024, privind modificarea HCL nr. 337/25.08.2022 privind repartizarea a 16 (șaisprezece) locuințe pentru tineri, destinate închirierii, proprietatea Statului Român, aflate în administrarea Municipiului Sibiu, construite de către Agenția Națională pentru Locuințe, vacante, unor familii care întrunesc criteriile de acces și se regăsesc în anexa nr. 1 la HCL nr. 114/2016, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Proiectul numărul douăzeci și șapte.
27. Proiect de hotărâre privind aprobarea listei preliminare a solicitanților care au acces la locuințele pentru tineri, destinate închirierii, construite de către Agenția Națională pentru Locuințe, aflate în administrarea Municipiului Sibiu.
    - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
Supun la vot. Cine este pentru? Abțineri? Împotrivă?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 69/2024, privind aprobarea listei preliminare a solicitanților care au acces la locuințele pentru tineri, destinate închirierii, construite de către Agenția Națională pentru Locuințe, aflate în administrarea Municipiului Sibiu, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Proiectul numărul douăzeci și opt.
28. Proiect de hotărâre privind  modificarea unor hotărâri ale Consiliului Local Sibiu în sensul radierii anumitor poziții de pe listele de priorități și repartizare aprobate.
    - inițiator: consilierii locali, membrii ai Comisiei Sociale.
Sunt interpelări?  Dacă nu supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Se abține cineva?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 70/2024, privind modificarea unor hotărâri ale Consiliului Local Sibiu în sensul radierii anumitor poziții de pe listele de priorități și repartizare aprobate, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Proiectul numărul douăzeci și nouă.
29. Proiect de hotărâre privind  aprobarea listei de repartizare a locuințelor din fondul locativ al Municipiului Sibiu pentru cazurile sociale.
    - inițiator: consilierii locali, membrii ai Comisiei Sociale.
Sunt interpelări?  Dacă nu supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Se abține cineva?
Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 71/2024, privind aprobarea listei de repartizare a locuințelor din fondul locativ al Municipiului Sibiu pentru cazurile sociale, cu 23 de voturi "pentru".

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Am ajuns la punctul numărul 30, alegerea președintelui pentru ședința din luna martie 2024. Da, aștept propuneri.
Dl consilier Plesciuc Ioan: Pot să fac eu o propunere? Propun ca ședința de luna viitoare să fie prezidată de colegul nostru, dl. consilier Ionuț Ghișe.
Dl consilier Pinter Zeno Karl: Mai sunt și alte propuneri?
Dl consilier Adrian Bibu: Grupul PNL o propune pe dna. consilier Corina Dăncilă.
Dl consilier Pinter Zeno Karl: Bun, în acest caz le luăm pe rând. Mai întâi cine este pentru dl. Ghișe? Trei voturi pentru (dna consilier Diana Mureșan, dl consilier Apostoiu Raul Andrei, dl consilier și dl consilier Plesciuc Ioan).
Cine este pentru dna. Dăncilă? Acolo n-ați votat? Abțineri? Două abțineri consilierii PSD și patru consilierii USR iar restul pentru dna. Dăncilă. Deci ședința de luna viitoare va fi condusă de către dna. consilier Dăncilă.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 72/2024, privind alegerea președintelui ședinței din luna martie, cu 16 voturi "pentru" și 7 abțineri (dna consilier Diana Mureșan, dl consilier Apostoiu Raul Andrei, dl consilier Ghișe Ionuț Ciprian, dl consilier Plesciuc Ioan, dna consilier Corina Dăncilă, dl consilier Stanciu Cătălin Dorian Nicolae, dl consilier Popa Alexandru).

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Deci ședința de luna viitoare va fi condusă de dna consilier Corina Dăncilă. Urmează punctul 31. Întrebări și interpelări. Întrebări din partea consilierilor, în primul rând, vă rog. 

Dna consilier Diana Mureșan: Aș avea eu. 
Dl consilier Pinter Zeno Karl: Vă rog.

Dna consilier Diana Mureșan: O interpelare. Stimați colegi, stimată doamnă primar, umblând prin cartierele din Sibiu am observat că există în spațiu public o lipsă majoră de coerență, estetică în ceea ce privește spațiile de vânzare ambulante. După cum probabil și dvs. ați observat, există atât corturi improvizate de polietilenă ale vânzătorilor de flori, cât și chioșcuri de ziare sau chioșcuri în care se vând,  se face comerț de alt tip, de diferite forme, construite din diverse materiale, unele chiar de o calitate îndoielnică, făcând ca totul să pară nu doar inestetic, dar și haotic și necoordonat. Propunerea noastră este și poate vă amintiți, dna Fodor, în primul an de mandat am mai venit încă o dată la dvs. într-o discuție cu această propunere este ca noi, administrația locală, să amplasăm modele unitare de chioșcuri, atât pentru flori, cât și pentru ziare. Adică să se înlocuiască aceste corturi improvizate care sunt pe domeniu public, cu ceva coerent. Conceperea acestora se poate face chiar prin intermediul unui concurs de soluții, de exemplu. Comercianții, în loc să plătească pe metru pătrat spațiu public ocupat, cum se face în prezent, vor plăti o chirie lunară care va amortiza și costurile cu proiectarea și producere acestor chioșcuri unitare. În plus, pe lângă faptul că vom avea un oraș mai frumos, aceste chioșcuri moderne ar duce și un grad mai mare de confort pentru comercianți și un grad de siguranță mai mare, de asemenea. Sper că găsim deschidere pentru această propunere la dumneavoastră. 

Dna Primar Astrid Cora Fodor: Cu ajutorul dumneavoastră,  aștept și unele activități, să lucrați  în mod concret la un astfel de proiect împreună cu administrația, pentru că noi am avut odată inițiativă de acest gen cu chioșcuri pentru vânzarea ziarelor, trebuie să ținem cont de diversele cazuri, cazurile sunt diferite, unele s-au ridicat o autorizație de construcție, trebuie să vedem ce măsuri se pot lua în acel caz. Deci este un proiect care într-adevăr poate fi abordat, dar nu se rezolvă de azi pe mâine; așteptăm propuneri de proiect. Ok, da, bineînțeles, vom colabora, dar ideea nu este una rea. Noi oricum lucrăm acuma la un regulament pentru tot ce înseamnă ocuparea domeniului public, cu comerțul acesta ambulant, dar durează că sunt situații complexe. Vrem să analizăm de la cartier la cartier, adică în primul rând pe zone de impozitare, că normal cine vinde în Bălcescu, va trebui să fie un preț pe metru pătrat la licitație de pornire,  pe când, unul care vinde în Vasile Aaron,  la nu știu ce colț, ar trebui să fie alt preț de pornire (la licitație). Dar am început această lucrare, deci practic merg mână în mână lucrările. 

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Ok. Mulțumesc. Mai sunt intervenții?

Dl consilier Plesciuc Ioan: vă rog dacă se poate o întrebare. În ședința din luna noiembrie am solicitat ca într-una din ședințele următoare să primim o informare cu privire la stadiul de implementare al planului de mobilitate urbană durabilă, după un an de la elaborare. Dna primar ne-a spus atunci că nu e chiar realist să ne așteptăm la asta în luna decembrie, doar că pentru ianuarie se poate pregăti. Acum suntem în februarie, vedem că PMUD este document de bază și pentru planul de prevenire și reducere a zgomotului pe care Consiliul Local l-a adoptat astăzi. Vreau să întreb dacă sunt șanse să primim informarea măcar pentru ședința din luna martie. Vă mulțumesc.

Dna Primar Astrid Cora Fodor: O să ne străduim, dl. consilier, s-o primiți în luna martie. Dl. Director tehnic astăzi este prezent la această ședință. Își notează și pentru luna martie veți primi această informare.

Dl consilier Pinter Zeno Karl: Mulțumesc stimați colegi. Mai sunt alte întrebări? Avem interpelări din partea publicului? Dl. Marinescu este prezent? Ne pare foarte rău, dar în aceste condiții consider epuizate toate subiectele acestei ședințe și declar ședința închisă. Vă doresc o primăvară frumoasă.


Ședința se încheie la ora 14:30.


 
       
               Preşedinte de ședință,                                                             Contrasemnează,
                  Pinter Zeno Karl                                                                     Secretar General   
                                                                                                                    Dorin Ilie Nistor                                                             

 

 



go top
e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
taxe si impozite firme
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice
cheltuieli publice
rCĂUTARE ÎN SECŢIUNE: