PROCES - VERBAL încheiat astăzi, 30.05.2019 cu ocazia şedinţei ordinare a Consiliului Local al Municipiului Sibiu

Secţiunea: procese back

Şedinţa începe la ora 14:00.
Consiliul Local al Municipiului Sibiu a fost convocat în scris în temeiul art. 39 alin. 1 din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Din partea aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Sibiu și a serviciilor publice participă:d-na primar Astrid-Cora Fodor, d-na viceprimar Corina Bokor, dl.viceprimar Răzvan-Codruț Pop, dl.secretar Dorin Ilie Nistor, d-na Ioana Leca, d-na Claudia Trîmbițaș, d-na Liliana Ordean, d-na Ioana Urdea, d-na Mirela Gligore, d-na Camelia Burlacu, d-na Mihaela Sabău, d-na Aurora Săraru, dl. Lucian Vizantie, d-na Adina Goța, dl.Țicu Florin, dl. Marian Popa, dl. Adrian Tibu, dl.Dan Căprariu, dl.Ovidiu Mircea, dl.Alexandru Hlenschi, d-na Nicoleta Slavu, d-ra Daniela Voina.

D-na primar Astrid Cora Fodor: Bună ziua.
Doamnelor și domnilor consilieri, stimați invitați, bine ați venit la ședința ordinară a consiliului local. Din 22 de consilieri sunt prezenţi 21, Consiliul Local este legal constituit și drept urmare predau conducerea ședinței domnului consilier Lorant Kiss.
Absenți de la ședință: d-na consilier Nartea Monica.
Dl. consilier Lorant Kiss: Doamna primar, doamnelor și domnilor consilieri, doamnelor și domnilor invitaţi, vă mulțumesc pentru încrederea acordată. Conform Regulamentului de funcţionare al Consiliului Local al Municipiului Sibiu se va intona imnul de stat.
Se intonează imnul de stat.

Dl. consilier Lorant Kiss:
În conformitate cu dispoziţiile art.42 alin.5 din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, îl rog pe domnul secretar Dorin Nistor să supună la vot procesul-verbal al ședinței extraordinare a Consiliului Local Sibiu din data de 10. 04. 2019 și procesul-verbal al ședintei ordinare a Consiliului Local al Municipiului Sibiu din data de 17.04.2019. 
Dl. secretar Dorin  Ilie Nistor: 
Doamnelor și domnilor consilieri, supun aprobării dumneavoastră, procesul–verbal al ședinței extraordinare a Consiliului Local din data de 10 aprilie 2019. Cine este pentru? Cine este împotrivă? Dacă sunt abțineri? Mulțumesc.
Și, de asemenea, supun aprobării dumneavoastră procesul-verbal al ședintei ordinare a Consiliului Local din data de 17 aprilie 2019. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? Vă mulțumesc. Ambele procese-verbale au fost aprobate.
Dl. consilier Lorant Kiss: 
Supun aprobării dumneavoastră proiectul ordinii de zi propus de doamna primar Astrid Cora Fodor, inclusiv ordinea de zi suplimentară.Cine este pentru? Cine este împotrivă? Abţineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: 
Ordinea de zi a fost aprobată.

Dl. consilier Lorant Kiss: 
1.
Proiect de hotărâre privind validarea mandatului de consilier în Consiliul Local al Municipiului Sibiu al d-lui Bibu Adrian-Cosmin şi completarea Comisiei de organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecţia mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură.
      - inițiator Comisia de validare.
       Supun la vot. 
       Cine este pentru? Cine este împotrivă? Abțineri?
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat. 
Dl. consilier Lorant Kiss:
In urma validării mandatului de consilier d-l Bibu este invitat să depună jurământul prevăzut la at.32  din Legea nr.215 din 2001.
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor:
Domnule consilier.
Dl. consilier Bibu Adrian-Cosmin:
Bună ziua. Să zic două vorbe înainte de a începe. Stimată doamnă primar Astrid Fodor, stimată doamnă viceprimar, stimate domnule viceprimar, stimate doamne, stimați domni. Sunt onorat să fiu astăzi aici să depun jurământul pentru poziția de consilier local în cadrul Primăriei Sibiu și totodată vreau să asigur toți sibienii, cât și pe doamna primar, că îmi voi pune în slujba primăriei și a cetățenilor toată știința mea și voi incerca să vin cu idei dar și cu soluții constructive, pentru bunul mers al municipiului Sibiu și pentru dezvoltarea municipiului. Mulțumesc. 
Dl. Bibu Adrian-Cosmin depune jurământul:
Subsemnatul Bibu Adrian Cosmin, consilier al Consiliului Local al Municipiului Sibiu, județul Sibiu, în conformitate cu prevederile art.32 din Legea administrației publice Locale nr.215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare, depun în fața Consiliului Local, următorul jurământ :
″Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac, cu bună credinţă, tot ceea ce stă în puterea şi priceperea mea pentru binele locuitorilor Municipiului Sibiu. Așa să îmi ajute Dumnezeu.″
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 176/2019 privind validarea mandatului de consilier în Consiliul Local al Municipiului Sibiu al d-lui Bibu Adrian-Cosmin şi completarea Comisiei de organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecţia mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură, cu unanimitate de voturi ( 21 pentru).
 
De la momentul validării mandatului de consilier în Consiliul Local al Municipiului Sibiu şi depunerii jurământului al domnului Bibu Adrian - Cosmin, numărul consilierilor prezenţi devine 22 din totalul de 23 consilieri validați în funcție.

Dl. consilier Lorant Kiss: 
2.
Proiect de hotărâre privind încetarea calității de viceprimar al Municipiului Sibiu a d-lui Pop Răzvan-Codruț, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, ca urmare a demisiei.
      - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
      Dacă sunt întrebări, daca nu poftiti:
Îmi permit să vă rețin câteva minute, de fapt nu minute, câteva secunde pentru a face câteva mulțumiri. În primul rând vreau să mulțumesc cetățenilor Sibiului pentru că mi-au acordat încrederea acum trei ani și vreau să cred că nu le-am înșelat așteptările.Vreau să mulțumesc echipei de consilieri locali cu care, din nou, mă face sa cred că am făcut o echipă foarte bună.Vreau să mulțumesc excelentei echipe de la nivelul Primăriei Municipiului Sibiu și asta o spun începând cu gardianul care mă întâmpina când intram în  fiecare dimineață în această clădire și să le mulțumesc că m-au acceptat în echipa lor și că m-au învătat atât de multe lucruri despre ceea ce înseamnă să administrezi un oraș, și nu în ultimul rând evident, vreau să mulțumesc colegilor din Partidul Națioanal Liberal pentru că m-au sprijinit permanent. Rămân în continuare consilier local, rămân în continuare alături și veti avea în mine același partener de dialog de idei și de proiecte. Vă mulțumesc  foarte mult încă odată la toți pentru tot sprijinul acordat. 
Dl. consilier Lorant Kiss: 
     Daca mai există intervenții? Dacă nu supun la vot. Cine este pentru ? Împotrivă? Abțineri?
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.177/2019 privind încetarea calității de viceprimar al Municipiului Sibiu a d-lui Pop Răzvan-Codruț,  înainte de expirarea duratei normale a mandatului, ca urmare a demisiei  (21 voturi  pentru, o abținere -dl Pop Răzvan-Codruț).
   
Dl. consilier Lorant Kiss:
3.
  Proiect de hotărâre privind alegerea viceprimarului Municipiului Sibiu.
      - inițiator primar Astrid Cora Fodor.               
      Supun la vot. Cine este pentru ?
Dau cuvântul domnului secretar pentu a prezenta procedura de alegere a viceprimarului.
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor:
Doamnelor și domnilor consilieri potrivit Legii, alegerea viceprimarului se face dintre membrii Consiliului Local cu votul majorității consilierilor locali în funcție.De asemenea, în conformitate cu art.11 din O.G nr. 35/2002 și ale art. 10 alin.3 lit.d din Regulamentul de organizare și funcționare al  Consiliului local al municipiului Sibiu aprobat prin H.C.L. nr. 93/2018, alegerea viceprimarului se face cu vot secret. 
Aşadar se vor face propuneri pentru alegerea în această funcție iar numele persoanelor propuse vor fi înscrise în buletinele de vot în ordinea propunerilor făcute.
Secretariatul va distribui buletinele de vot pentru a se exercita votul secret. Fiecare consilier primește un singur buletin de vot pe care sunt trecute numele candidaților la funcția de viceprimar iar exprimarea votului se va face prin bifarea căsuței din dreptul numelui candidatului preferat. Pe buletin va rămâne nebifat numele candidatului (candidaților) pe care nu dorește să il (îi) aleagă persoana care votează.
Art. 57 alin.4¹ din Legea nr. 215/2001, la deliberarea și adoptarea hotărârilor care privesc alegerea viceprimarului, participă și votează și consilierul local care candidează la funcția de viceprimar.
Sunt nule buletinele de vot:
  - pentru care se exprimă mai mult de o opţiune;
  - pe care nu s-a exprimat nicio opţiune;
Numărătoarea voturilor și consemnarea rezultatului votării într-un proces-verbal vor fi realizate de comisia de validare. 
Urmează propunerile pentru funcția de viceprimar.
Dl. consilier Lorant Kiss: 
Solicită propunerile pentru funcția de viceprimar:
Vă rog, cine are propuneri?
Dl. consilier Pop Răzvan-Codruț:
Grupul consilierilor din Partidul Național Liberal propune pe domnul Tiberiu Drăgan în funcția de viceprimar.
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor:
Vă rog să scrieti numele domnului Tiberiu Dragan pe buletinele de vot.
Dl. consilier Lorant Kiss: 
Alte propuneri?
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor:
Nu mai sunt? Vă rog să dispuneți tipărirea buletinelor de vot și distribuirea lor către membrii Consiliului Local.
Votul s-a încheiat. Rog comisia de validare formată din d-na  consilier Birk Ecaterina, dl Stroie Ioan, dl. Paul Mezei, d-na Grecu Bianke și dl Drăgan Tiberiu să se retragă în camera 313 pentru a număra voturile exprimate. 
Comisia de validare se retrage. Pauză pentru numărarea voturilor.
Dau cuvântul d-nei Birk Ecaterina, preşedinta comisiei de validare,  pentru a prezenta rezultatul votării.
D-na consilier Birk Ecaterina:
(Preşedintele comisiei de validare prezintă numărul de voturi: exprimate 16; “pentru” 16;  “contra” nu au fost, “abțineri“ nu au fost, voturi “nule“ nu au fost )
Ca urmare domnul  Drăgan Tiberiu Cornel, candidat la funcția de viceprimar al Municipiului Sibiu a obținut votul majorității consilierilor în funcție, conform prevederilor legale. Semnează membrii comisiei de validare.
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor:
Ca urmare a exprimării acestui vot a fost adoptată Hotărârea Consiliului Local prin care domnul consilier, actualmente viceprimar Drăgan Corneliu, a devenit viceprimar al Municipiului Sibiu cu un număr de 16 voturi “pentru”.
Dl. viceprimar Drăgan Cornel:
Stimată doamnă primar, stimați colegi consilieri. Vă mulțumesc foarte mult pentru încrederea acordată. Mă onorează foarte mult această funcție și în același timp mă obligă foarte mult.O să fiu un garant al ceea ce ne dorim, al oamenilor, al sibienilor. Și, în principiu  o să continui proiectele lui Răzvan,  în anii care mi-au mai rămas. Vă mulțumesc.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 178 privind alegerea viceprimarului Municipiului Sibiu (16 voturi  pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
4.
  Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de instituire și administrare a taxei speciale de salubrizare în Municipiul Sibiu.
        - inițiator primar Astrid Cora Fodor
       Dacă sunt intervenții?
D-na primar Astrid Cora Fodor:
Eu aici, la acest Regulament, aș dori să facem o prezentare. Domnul director Popa care coordonează Serviciul Public de Management, Salubrizare și Protecția Mediului va face o prezentare, pentru că este o problemă mai complexă și cred că este bine să  vedem o prezentare succintă, ca, fiecare din cei prezenți să înțeleagă despre ce este vorba.Vă rog domnul director. 
Dl. director Popa:
Bună ziua.
Proiectul de regulament supus astăzi spre adoptare introduce elemente de noutate impuse de legislatia in vigoare.
Astfel, pentru conformarea la noile cerinte s-a initiat implementarea sistemului ”Plătește pentru cât arunci” în Municipiul Sibiu.
Sistemul ”Plateste pentru cat arunci” este un instrument economic introdus de ordonanța 74/2018, prin care se dorește schimbarea comportamentului de colectare și separare a deșeurilor municipal.
Printre obligațiile introduse de legislație se numără aprobarea de tarife distincte pentru tipurile de deșeuri colectate atât pentru operatorii (firmele din sistem) cât și pentru utilizatorii serviciului (persoane fizice sau juridice).
De asemenea sunt prevăzute modalitățile  prin care autoritățile locale pot implementa,  practic aplica sistemul ”plătește pentru cât arunci”. Din cele patru metode prevazute de lege la Sibiu in functie de resursele locale a fost aleasă o metodă bazată pe frecvența de ridicare si volumul pubelei de deșeuri reziduale (pubela neagră).
Pentru implementarea sistemului au fost realizate investiții constând din : 17 000 pubele albastre ( care au fost distribuite in proportie de 99%), 3 noi autocompactoare, 45 000 de cipuri la pubelele negre si la containerele de pe platformele publice, 25 de sisteme de citire pe autospecialele SOMA, softul(programul) pentru gestionarea sistemului care va fi pus la dispoziția autorităților publice locale dar și la dispoziția cetățenilor.
Pentru funcționarea sistemului este propusă noua taxă de salubrizare care este formată din:
 1. Pachetul serviciilor de bază -abonament lunar care include un număr de ridicări ale pubelei negre. (deșeurile reziduale). 
 2. Regularizarea taxei de salubrizare – plată semestrială bazată pe ridicarea suplimentara a pubelei negre.
 3. Penalități – pentru neselectarea deșeurilor si pentru amestecarea deșeurilor reciclabile cu alte tipuri de deșeuri.
Foarte important ridicarea deseurilor reciclabile nu se taxeză. Costul ridicării pentru plastic, hârtie/carton va fi zero.  
  Studiu de caz: Familie de 3 persoane  - locuință individuală:
  Familia va primi 4 pubele, negru, maro, albastru si galbenă.
 1. PSSB - (PACHETUL SERVICIILOR DE BAZĂ) include 3 ridicări ale pubelei negre, 4 ridicări ale pubelei maro în fiecare lună. Pubela galbenă se colectează de 2 ori pe lună cea albastra o dată.
Valoarea taxei lunare este 9,5x 3 = 28,5 lei/lună
 2. Regularizarea : 3 lei /pubela neagră suplimentară x 6 luni x 1 golire suplimentară = 18 lei / 6 luni / familie.
 3.Penalizarea : Nu se ridică pubela maro, galbenă sau albastră cu deșeuri în amestec. Refuzul de a selecta se poate taxa cu 6 lei pentru fiecare pubelă contaminată.
Studiu de caz o platformă publică
Considerăm o platforma publică la care sunt arondați 380 de cetățenii într-un număr de 135 de apartamente, având un indice de generare deșeuri de 0.66 kg./locuitor/zi.
Se determină numărul de containere necesare, în acest caz 1 container de 1100 litri pentru deșeuri reziduale. La acest container se adaugă unul suplimentar care va fi inscripționat cu autocolant care va atenționa ca umplerea acestui recipient generează costuri suplimentare.
Pachetul de servicii de baza PSSB este calculat pentru ridicarea containerului negru o dată la 2 zile. Practic o familie de 3 persoane de la bloc plătește la fel ca la locuințele individuale.
Regularizarea : la fiecare ridicare suplimentară a containerului de rezidual se calculează un cost de 28 lei/container.
Astfel dacă într-o lună sunt 10 ridicări suplimentare x 6 luni x 28 lei/container = 1680 lei care se împart la 380 de locuitori, adică un cost suplimentar de 4,42 lei de persoană.
Penalizarea se aplică atunci cand deșeurile din containerele maro, galben sau albastru sunt în amestec și se calculează un cost suplimentar de 56 lei/ container. Astfel în acest caz concret dacă toate containerele ridicate sunt contaminate avem 5 containere x 4 ridicări pe lună x 6 luni x 56 lei pe container = 17.68 lei de persoană la un interval de șase luni.
Astfel o persoană poate plăti suplimentar sume de peste 20 lei la regularizarea semestriala.
Trebuie menționat că fiecare platformă publică va fi inchisă iar cetățenii arondați vor primi card sau cheie în funcție de sistemul de închidere ce va fi realizat.
Pentru a oferi cetățenilor din blocurile de locuințe sau locuințe comune posibilitatea de a nu fi penalizați pentru lipsa de implicare civică a vecinilor se propune inițierea Programului ”Reciclează Activ”. Astfel cetățenii care predau orice cantitate de deșeuri reciclabile la unul din cele 8 centre zonale ce vor fi înființate pe teritoriul Municipiului Sibiu, vor putea fi scoși de la regularizare și penalizare de la platforma aferentă.  Astfel prin prezentarea oricărui document prin care în fiecare lună a predat deșeuri reciclabile (hârtie/carton, plastic/metal) la orice centru zonal, familia respectivului cetățean va plăti doar Pachetul de servicii de Bază- PSSB.
Calendarul de implementare a sistemului este următorul:
  Din 1 Iunie 2019 intră în vigoare taxa de 9.5 lei /lună.
  Perioada Iunie - Septembrie se va desfășura o amplă campanie de informare și conștientizare.
Din luna Iulie până in Decembrie 2019 se va derula Programul Simulat, fără a se aplica  regularizări  sau penalități ci doar se vor informa cetățenii cât ar fi trebuit să plătească dacă sistemul ar fi în  vigoare.
Din 30 septembrie se lansează aplicația pentru mobil de vizualizare a Sistemului, regularizare, calendar colectare, comenzi servicii suplimentare.
De la 1 ianuarie 2020 începe aplicarea PPCA conform regulamentului.
Campania de informare se va derula sub sloganul ” Și în Gunoi sunt supereroi” si are ca scop conștientizarea publicului cu privire la necesitatea colectării selective precum și la ușurarea asocierii culorilor cu tipurile de deșeuri care trebuiesc selectate. De asemea fiecare locuință din Sibiu va primi o broșură cu detaliile privind sistemul, tipurile de deșeuri ce trebuiesc selectate, calendarul ridicării deșeurilor și costurile pe care le vor plăti pentru serviciile de colectare deșeuri.
Vă multumesc.
D-na primar Astrid Cora Fodor:
Mulțumim domnul director.
Dacă aveți întrebări pentru domnul director puteți să le puneți.
Dl. consilier Ioan Stroie:
Se pare că, încet, încet, ajungem și noi cu gunoaiele astea în lumea civilizată, dar vreau să atrag   atenția  domnului director că noi atunci când am aprobat Regulamentul de Organizare și Funcționare, am stabilit un preț până în 2022 de maxim 13 lei. V-aș ruga  să țineți cont și să nu-l depășiți până atunci dacă se poate. Mulțumesc.
Dl. consilier Lorant Kiss: 
Mulțumesc, dacă mai sunt și alte intervenții?
    Dacă nu, supun la vot.
    Cine este pentru?Împotrivă?Abțineri?
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.179/2019 privind aprobarea Regulamentului de instituire și administrare a taxei speciale de salubrizare în Municipiul Sibiu, cu unanimitate de voturi (22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
5.
Proiect de hotărâre privind aprobarea participării Direcției de Asistență Socială Sibiu la ”Programul de stimulare a înnoirii parcului auto național 2017-2019” conform Ordinului nr.661/24.04.2017 al Ministrului Mediului,  cu modificările și completările ulterioare.
      - inițiator primar Astrid Cora Fodor.     
     Dacă există intervenții? Dacă nu, supun la vot.Cine este pentru? Împotrivă? Abţineri?
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.180/2019 privind aprobarea participării Direcției de Asistență Socială Sibiu la ”Programul de stimulare a înnoirii parcului auto național 2017-2019” conform Ordinului nr.661/24.04.2017 al Ministrului Mediului,  cu modificările și completările ulterioare, cu unanimitate de voturi (22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
6.
Proiect de hotărâre privind atribuirea de denumiri de străzi: strada Plumbului, strada Titanului, strada Cobaltului, Aleea Ulmului, străzi nou create în Municipiul Sibiu.
       - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
       Există intervenții? Dacă nu supun la vot.  Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri ? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.181/2019 privind atribuirea de denumiri de străzi: strada Plumbului, strada Titanului, strada Cobaltului, Aleea Ulmului, străzi nou create în Municipiul Sibiu, cu unanimitate de voturi (22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
7.
  Proiect de hotărâre privind modificarea statului de funcții al Direcției de Asistență Socială Sibiu.
       - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
       Dacă există intervenții? Dacă nu, supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.182/2019 privind modificarea statului de funcții al Direcției de Asistență Socială Sibiu, cu unanimitate de voturi (22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
8.
Proiect de hotărâre privind aprobarea subvențiilor de la bugetul local pentru anul 2019, lunile mai-decembrie, asociaţiilor, fundațiilor și cultelor recunoscute în România, acreditate ca furnizori de servicii sociale potrivit legii, care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială pe raza municipiului Sibiu, în baza Legii nr.34/1998.
       - inițiator primar Astrid Cora Fodor.     
       Dacă există intervenții? Dacă nu, supun la vot.Cine este pentru? Împotrivă? Abţineri?
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.183/2019 privind aprobarea subvențiilor de la bugetul local pentru anul 2019, lunile mai-decembrie, asociaţiilor, fundațiilor și cultelor recunoscute în România, acreditate ca furnizori de servicii sociale potrivit legii, care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială pe raza municipiului Sibiu, în baza Legii nr. 34/1998, ( 21 voturi pentru, o abținere-d-na Fazakas Ekaterina -Annemarie).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
9.
  Proiect de hotărâre privind propunerea de schimbare a destinației unui teren în suprafață de 40,20 mp din incinta Școlii Gimnaziale nr. 13 Sibiu, str.Lungă, nr. 74.
        - inițiator primar Astrid Cora Fodor.     
       Dacă există intervenții? Dacă nu, supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.184/2019 privind propunerea de schimbare a destinației unui teren în suprafață de 40,20 mp din incinta Școlii Gimnaziale nr. 13 Sibiu, str. Lungă, nr. 74, cu unanimitate de voturi ( 22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
10.
Proiect de hotărâre pentru aprobarea proiectului “Dotare ambulatoriu integrat – Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu” și a cheltuielilor legate de proiect. 
         - inițiator primar Astrid Cora Fodor .    
       Dacă există intervenții? Dacă nu, supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.185/2019 pentru aprobarea proiectului “Dotare ambulatoriu integrat – Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu” și a cheltuielilor legate de proiect , cu unanimitate de voturi (22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
11.
Proiect de hotărâre pentru modificarea Programului minimal anual aferent anului 2019 al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, aprobat prin HCL nr.148/2019.
         - inițiator primar Astrid Cora Fodor     
        Dacă există intervenții? Dacă nu, supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 186/2019 pentru modificarea Programului minimal anual aferent anului 2019 al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, aprobat prin HCL nr.148/2019, cu unanimitate de voturi (22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
12.
Proiect de hotărâre privind completarea Anexei 1 la HCL nr. 192/2002 privind aprobarea listei cuprinzând spaţiile comerciale şi cele de prestări de servicii care fac obiectul vânzării în condiţiile Legii nr. 550/2002, cu modificările și completările ulterioare.
        - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
        Dacă există intervenții? Dacă nu, supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 187/2019 privind completarea Anexei 1 la HCL nr. 192/2002 privind aprobarea listei cuprinzând spaţiile comerciale şi cele de prestări de servicii care fac obiectul vânzării în condiţiile Legii nr. 550/2002, cu modificările și completările ulterioare, cu unanimitate de voturi (22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
13.
Proiect de hotărâre privind actualizarea valorilor de inventar pentru apartamentele situate în Sibiu, str. Gladiolelor bl.10, proprietatea Municipiului Sibiu, ca urmare a reevaluării acestora.
         - inițiator primar Astrid Cora Fodor     
         Dacă există interpelări? Dacă nu, supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 188/2019 privind actualizarea valorilor de inventar pentru apartamentele situate în Sibiu, str. Gladiolelor bl.10, proprietatea Municipiului Sibiu, ca urmare a reevaluării acestora, cu unanimitate de voturi ( 22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
14.
Proiect de hotărâre privind transmiterea în administrarea Serviciului Public pentru Administrarea Cimitirului Municipal Sibiu, a investiției efectuate la mijlocul fix, proprietate publică a Municipiului Sibiu – Sistem supraveghere video.
        - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
        Supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.189/2019 privind transmiterea în administrarea Serviciului Public pentru Administrarea Cimitirului Municipal Sibiu, a investiției efectuate la mijlocul fix, proprietate publică a Municipiului Sibiu – Sistem supraveghere video, cu unanimitate de voturi (22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
15.
Proiect de hotărâre privind închirierea, fără licitație publică, în favoarea Organizației Partidului Național Liberal Sibiu, a spațiului cu altă destinație decât aceea de locuință și a terenului aferent acestuia, proprietatea Statului Român din Sibiu, str. Gladiolelor, nr.15, bl.2, cu destinația sediu partid.
        - inițiator primar Astrid Cora Fodor.     
        Dacă există intervenții? Dacă nu, supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.190/2019 privind închirierea, fără licitație publică, în favoarea Organizației Partidului Național Liberal Sibiu, a spațiului cu altă destinație decât aceea de locuință și a terenului aferent acestuia, proprietatea Statului Român din Sibiu, str. Gladiolelor, nr.15, bl.2, cu destinația sediu partid, (17 voturi pentru, 5 abtineri- dl.Bibu Adrian-Cosmin, dl. Cândea Ioan-Ciprian, dl.Drăgan Tiberiu Cornel, dl.Fotache Robert-Nicolae, dl.Pop Răzvan-Codruț)

Dl. consilier Lorant Kiss: 
16.
Proiect de hotărâre privind transmiterea în folosință gratuită în favoarea Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu a spațiului cu altă destinație decât aceea de locuință, proprietatea Statului Român, din Sibiu, cartier Valea Aurie, str. Ludoș, bl.33.
         - inițiator primar Astrid Cora Fodor     
         Dacă există intervenții? Dacă nu, supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.191/2019 privind transmiterea în folosință gratuită în favoarea Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu a spațiului cu altă destinație decât aceea de locuință, proprietatea Statului Român, din Sibiu, cartier Valea Aurie, str. Ludoș, bl.33, cu unanimitate de voturi (22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
17.
Proiect de hotărâre privind preluarea în proprietatea Municipiului Sibiu a imobilului-teren în suprafață de 89 mp, situat în Sibiu, DJ 106D Sibiu Cisnădioara cu destinația: drum.
         - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
         Dacă există intervenții? Dacă nu, supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.192/2019 privind preluarea în proprietatea Municipiului Sibiu a imobilului-teren în suprafață de 89 mp, situat în Sibiu, DJ 106D Sibiu Cisnădioara cu destinația: drum, cu unanimitate de voturi (22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
18.
Proiect de hotărâre privind preluarea în proprietatea Municipiului Sibiu a imobilului-teren în suprafață de 177 mp, situat în Sibiu, str. Bratislava FN cu destinatia: drum.
         - inițiator primar Astrid Cora Fodor.     
        Dacă există intervenții? Dacă nu, supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.193/2019 privind preluarea în proprietatea Municipiului Sibiu a imobilului-teren în suprafață de 177 mp, situat în Sibiu, str. Bratislava FN cu destinatia: drum, cu unanimitate de voturi (22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
19.
Proiect de hotărâre privind scoaterea din evidențele Municipiului Sibiu a unor mijloace fixe aflate în administrarea Serviciului Public de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar de Stat, în comodat la Colegiul Național Gh. Lazăr din Sibiu.
        - inițiator primar Astrid Cora Fodor.     
       Supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 194/2019 privind scoaterea din evidențele Municipiului Sibiu a unor mijloace fixe aflate în administrarea Serviciului Public de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar de Stat, în comodat la Colegiul Național Gh. Lazăr din Sibiu, cu unanimitate de voturi ( 22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
20.
Proiect de hotărâre privind transmiterea în administrarea Serviciului Public pentru Administrarea Fondului Locativ aflat în proprietatea Municipiului Sibiu, a investițiilor efectuate în cursul anului 2018, la imobilele aflate în administrarea acestui serviciu.
        - inițiator primar Astrid Cora Fodor.     
        Dacă sunt intervenții? Dacă nu, supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 195/2019 privind transmiterea în administrarea Serviciului Public pentru Administrarea Fondului Locativ aflat în proprietatea Municipiului Sibiu, a investițiilor efectuate în cursul anului 2018, la imobilele aflate în administrarea acestui serviciu, cu unanimitate de voturi (22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss:  
21.
Proiect de hotărâre privind aprobarea contului anual de execuție, a bilanțului contabil și a situațiilor financiare anuale ale bugetului local la data de 31.12.2018.
        - inițiator primar Astrid Cora Fodor.     
        Dacă există intervenții? Dacă nu, supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 196/2019 privind aprobarea contului anual de execuție, a bilanțului contabil și a situațiilor financiare anuale ale bugetului local la data de 31.12.2018, cu unanimitate de voturi (22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss:
22.
Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli întocmit pentru anul 2019 de S.C. TURSIB S.A.
         - inițiator primar Astrid Cora Fodor.     
         Există intervenții? Dacă nu, supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.197/2019 privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli întocmit pentru anul 2019 de S.C. TURSIB S.A., cu unanimitate de voturi ( 22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
23.
Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli întocmit pentru anul 2019 de S.C. URBANA S.A.
         - inițiator primar Astrid Cora Fodor.     
        Dacă există intervenții? Dacă nu, supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.198/2019 privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli întocmit pentru anul 2019 de S.C. URBANA S.A., cu unanimitate de voturi (22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
24.
Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli întocmit pentru anul 2019 de S.C. PIEȚE SIBIU S.A.
        - inițiator primar Astrid Cora Fodor     
       Dacă există intervenții? Dacă nu, supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.199/2019 privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli întocmit pentru anul 2019 de S.C. PIEȚE SIBIU S.A., cu unanimitate de voturi (22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
25.
Proiect de hotărâre privind închirierea prin licitaţie publică a 13 chioșcuri și terenurile aferente situate în Piața de Flori, a 10 spații de producție cu terenurile aferente situate în zona Calea Cisnădiei și a spațiilor cu indicativele 9(1)+9(2) și 10(4) în planul clădirii administrative din partea dreaptă a intrării principale în cimitir - aparţinând domeniului public  al  Municipiului  Sibiu și administrate de Serviciul Public Administrarea Cimitirului Municipal Sibiu
       - inițiator primar Astrid Cora Fodor.  
       Dacă există intervenții? Dacă nu, supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.200/2019 privind închirierea prin licitaţie publică a 13 chioșcuri și terenurile aferente situate în Piața de Flori, a 10 spații de producție cu terenurile aferente situate în zona Calea Cisnădiei și a spațiilor cu indicativele 9(1)+9(2) și 10(4) în planul clădirii administrative din partea dreaptă a intrării principale în cimitir - aparţinând domeniului public  al  Municipiului  Sibiu și administrate de Serviciul Public Administrarea Cimitirului Municipal Sibiu, cu unanimitate de voturi (22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
26.
Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 352/2018 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Sistem automat de închiriere biciclete în regim self-service – Sibiu BikeCity”, faza SF.
        - inițiator primar Astrid Cora Fodor.     
        Dacă există intervenții? Dacă nu, supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.201/2019 pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 352/2018 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Sistem automat de închiriere biciclete în regim self-service - Sibiu BikeCity”, faza SF, cu unanimitate de voturi (22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
27.
Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării statului de funcții și a organigramei Teatrului pentru Copii și Tineret “GONG” Sibiu.
        - inițiator primar Astrid Cora Fodor.     
        Dacă există intervenții? Dacă nu, supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.202/2019 privind aprobarea modificării statului de funcții și a organigramei Teatrului pentru Copii și Tineret “GONG” Sibiu, cu unanimitate de voturi (22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
28.
Proiect de hotărâre privind înfrățirea Municipiului Sibiu cu orașul Durham din statul Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii.
         - inițiator primar Astrid Cora Fodor.     
D-na primar Astrid Cora Fodor:
Domnilor consilieri, doresc să vă informez pe scurt că inițiativa acestei înfrățiri a venit de la comunitatea românilor din orașul Durham.Ei în anul 2016 au organizat aici un concert de muzică clasică.Cu toții au fost mai mult decât încântați de orașul nostru și ne-au propus înfrățirea. A început o perioadă lungă de proceduri, care sunt prevăzute atât la ei în legislație, cât și la noi în legislație. Am început trimiterea unor materiale promoționale, cât de multe, care au fost prezentate comitetului director pentru înfrățiri și primarului localității Durham.Cu toții au apreciat frumusețea Sibiului și tot ceea ce reprezință orașul nostru și au aprobat în unanimitate înfrățirea.Noi la rândul nostru, ne-am adresat Ministerului Afacerilor Externe pentru a ne aproba această convenție de înfrățire.Am primit toate aprobările necesare, de asemenea am primit și avizele din Statele Unite și drept urmare am propus acum acest proiect de hotărâre.Ca să știți mai multe despre orașul Durham am rugat-o pe doamna Mirela Gligore care este șefa serviciului de Relații Externe, Comunicare și Marketing să vă facă o scurtă prezentare, ca să vă dați seama că orașul este pe măsura așteptărilor.
D-na Mirela Gligore:
Bună ziua.
O scurtă prezentare a orașului cu care se propune înfrățirea Sibiului.
Orașul Durhan din statul Carolina de Nord din Statele Unite ale Americii. Mai întâi localizarea acestuia, este pe coasta de est a Statelor Unite la mică distanță de Washington DC și de Charlotte și de Jacksonville.
Data fondării orașului Durham: 1823
Relief: situat în depresiune, în zonă de dealuri, cu mai multe lacuri 
Situat la o distanță de 220 km de munții Apalași și la mai puțin de 200 de km de coasta Atlanticului. Este la 400 de km de Washington DC pe interstatală. 
Acces: Aeroportul Internațional RD, la 20 de km de orașul Durham.
Orașul și-a luat numele după doctorul Bartlett Durham care a donat teren pentru prima gară din Durham. Aici este situat unul dintre cele trei spitale recunoscute în America de către Asociația Spitalelor 
Americane ca exemplu de lidership și inovare în calitate și siguranță și angajament față de îngriirea bolnavului.În Durham sunt înregistrați peste 3.700 de medici licențiați și peste 6,000 de asistente în șase 
spitale.46% din firmele biotech din statul Carolina de Nord se află aici. Peste 300 de firme care oferă servicii medicale sunt situate aici, cu o cifră de afaceri de aprox 1,2 miliarde de dolari anualFacilități medicale care deservesc 200.000 de veterani din zonă.Universitatea Duke este una dintre cele mai bine cotate universități americane private, concentrându-se pe cercetare. A fost înființată în 1924. Are un campus de 3500 de hectare. Înființat în 1950 pe lângă universitatea Duke este un exemplu în cercetare și inovare din care și Sibiul dorește să se inspire pentru viitor. Cercetătorii din acest parc au inventat spre exemplu  gazonul sintetic și medicamentul AZT utilizat pentru întârziere efectelor SIDA . Au primit numeroase premii Nobel. În acest parc funcționează peste 170 de companii de cercetare și dezvoltare printre care: Bayer, GlaxoSmithKline, IBM și numără aproape 40.000 de angajați. Orașul este vizitat de 9 milioane de turiști anual.Număr unități de cazare: 60 de hoteluri și pensiuni cu 8.000 de locuri. Orașul are 17 muzee. Obiective istorice: de la muzee, biserici și universitățile cu clădiri istorice, până la gara istorică, fabrici vechi, biblioteci, orașul își respectă istoria (avem o listă de 93 de obiective istorice în oraș).Orașul are un calendar cultural foarte bogat.
Vă mulțumesc.
D-na primar Astrid Cora Fodor:
Mulțumim Mirela.
Dl. consilier Lorant Kiss: 
     După această frumoasă prezentare, nu îmi rămâne și îmi revine o mare plăcere să supun la vot. 
     Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.203/2019 privind înfrățirea Municipiului Sibiu cu orașul Durham din statul Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, cu unanimitate de voturi (22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
29.
Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism PUD – Construire funcțiuni economice cu caracter terțiar  conform PUZ aprobat cu HCL nr. 24/2018 în Sibiu, str. Henri Coandă, FN.
       - inițiator primar Astrid Cora Fodor.     
       Dacă există intervenții? Dacă nu, supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.204/2019 privind aprobarea documentației de urbanism PUD - Construire funcțiuni economice cu caracter terțiar  conform PUZ aprobat cu HCL nr. 24/2018 în Sibiu, str. Henri Coandă, FN, cu unanimitate de voturi ( 22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
30.
Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism PUZ și RLU - Construire ansamblu rezidențial S+P+3E+R, în Sibiu, zona str. Ion Agârbiceanu, nr. 9. 
        - inițiator primar Astrid Cora Fodor. 
        Dacă există intervenții? Dacă nu, supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.205/2019 privind aprobarea documentației de urbanism PUZ și RLU - Construire ansamblu rezidențial S+P+3E+R, în Sibiu, zona str. Ion Agârbiceanu, nr. 9, ca urmare a reevaluării acestora, cu unanimitate de voturi (22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss:       
31
. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism PUZ-Construire spital clinic județean de urgență, în Sibiu, Calea Șurii Mici fn.
         - inițiator primar Astrid Cora Fodor.  
        Dacă există intervenții? Vă rog.
Domnul consilier.
Dl. consilier Ioan Stroie:
Doamna primar, stimați colegi.Din capul locului trebuie să vă spun, că noi nu suntem împotriva acestui proiect, din contră, toată lumea, toți sibienii își doresc un spital nou, însă  noi suntem împotriva locației acestui spital.Ni se pare de neconceput să amplasăm un spital modern, așa cum ni-l dorim toți, lângă groapa de gunoi, lângă o zonă industrială și lângă un aeroport internațional, care știm ce poluare fonică produce.Din aceste motive, noi  ne vom  abține de la acest proiect și doar strict de locație.Nu pentru altceva.
Mulțumesc.
Dl. consilier Lorant Kiss:
Eu vă mulțumesc, dacă mai există alte intervenții.  
Domnul consilier aveți cuvântul.
Dl.consilier Liviu Cotărlă:
Foarte scurt.Voi menține votul dat în comisia de specialitate.Voi vota pentru proiect.Mulțumesc.
Dl. consilier Lorant Kiss:
      Dacă există și alte luări de cuvânt.
      Dacă nu, supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.206/2019 privind aprobarea documentației de urbanism PUZ-Construire spital clinic județean de urgență, în Sibiu, Calea Șurii Mici fn, (17 voturi pentru, 5 abțineri -d-na Colceriu Elena Manuela, dl.Moșin Daniel, dl.Mitrea Vasile-Tiberiu, d-na Simtion Claudia-Mery, dl.Stroie Ioan).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
32.
Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism PUD-Construire imobil birouri și locuințe în Sibiu, Calea Dumbrăvii, nr.111A.
         - inițiator primar Astrid Cora Fodor.    
        Dacă există interevenții? Vă rog domnule consilier.
Dl. consilier Moșin Daniel:
Doamna primar, stimați colegi. Noi ne opunem și vom vota împotriva acestui proiect, dat fiind faptul că nu se respectă Regulamentul Local de Urbanism din PUG Sibiu, aprobat prin HCL din 165 din 28.04.2011. Ce am constatat, ca să fiu mai specific, este că acest proiect a fost pe ordinea de zi de trei ori și de trei ori a fost respins. În sfârsit a venit la vot. Ce am mai constatat este faptul că,  pe cele două extrase CF apar dimensiuni diferite pe segmentul 5 si 6 care reprezintă adâncimea terenului respectiv. Ca să mă înțelegeti, dacă este peste 25 de m POT este de 40% si asa este, dacă este sub 25m 
POT este de 60%. Domnul Dumitrescu, familia Dumitrescu a solicitat o măsurătoare a acestui segment. De la OCPI, un topometrist s-a deplasat la fața locului. Am fost de față când s-a făcut această măsurătoare, vă pot confirma că este de 25,30 m. În sfârșit, nu știu ce se va întâmpla. Terenul a fost al domnului Tânț, domnul Tânț a vândut acel teren, tocmai pentru că nu a obținut POT de 60%, actualmente este cumpărat de către firma domnului Koel.Atât am avut de spus. Se vor prezenta probabil în instanță, cu siguranță, pentru lămurirea acestei spețe. Mulțumesc frumos.
Dl. consilier Lorant Kiss: 
Mulțumim.Dacă mai există alte intervenții.
Vă rog.
Dl.consilier Zeno Karl Pinter:
Stimate domnule coleg, doamnelor si domnilor. Fără a încerca să intru într-o polemică, mă simt dator ca și președinte al comisiei de urbanism, să aduc câteva precizări strict tehnice. În comisia de urbanism nu putem nici măsura, nici vedea, decât lua în considerare ceea ce se primește, ștampilat, parafat, de către o instituție credibilă. La OCPI, asta este pentru noi. Ceea ce avem în mapă este măsurătoarea făcută de cadastru și care este conformă cu toată legislația, este perfect legal. În al doilea rând, proiectul nu a fost întors de trei ori din consiliu, ci din Comisia de Urbanism, tocmai pentru că nu am fost siguri și  nu am dorit în niciun fel să prejudiciem una dintre părți, pentru că noi servim sibienii, și nu firma aia, sau aialaltă, cum dumneavoastră v-ați permis să spuneți chiar cu numele. Dar ideea este că, până la urmă proiectul a fost introdus din nou  în această ședință, pentru că în afară de acea măsurătoare făcută de cadastru, cu ștampilă, parafă și așa mai departe, noi am mai cerut și colegilor din primărie o verificare și topometristul de aici a făcut exact aceeași măsurătoare ca cea de la cadastru. Deci nu cred că  putem fi acuzați de rea voință în acest caz și sper să înțelegeti acest lucru. Vă mulțumesc.
Dl. consilier Lorant Kiss: 
Mulțumesc. Vă rog aveți cuvântul.
Dl.consilier Liviu Cotârlă.
O lămurire scurtă. Voi vota pentru a trece acest proiect, având în vedere votul pozitiv dat în dezbaterile din cadrul Comisiei de Urbanism, iar argumentele au fost prezentate în detaliu de domnul președinte Pinter.
Dl. consilier Lorant Kiss:
Mulțumesc pentru intervenție.
Doamna primar, vă rog.
D-na primar Astrid Cora Fodor:
Eu vreau să fac o scurtă precizare.
Reclamația, sau sezizarea care mi-a fost depusă de către vecini, a fost dată spre analiză, atât Direcției Arhitectului Șef, cât și domnului secretar, fiecare în parte, cu oamenii care îi coordonează. Au făcut un punct de vedere, cred că acest punct de vedere, ca să fie foarte clar, am rugat să fie repartizat fiecărui consilier. Cred că, cu toții ați văzut punctul de vedere a specialiștilor din primărie.Noi avem un punct de vedere care trebuie respectat, dacă este legal, și cu toții ne-au asigurat, atât doamna arhitect șef care conduce Direcția, cât și domnul secretar, că acest proiect îndeplinește condițiile legale. Consilierilor, acea sesizare depusă de către vecini, practic le este cunoscută. Au primit-o, cunosc răspunsul.
Dl. consilier Lorant Kiss: 
Doamna primar, mulțumesc.
În acest context, supun la vot.Cine este pentru? Cine este împotrivă? Cine se  abține? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.207/2019 privind aprobarea documentației de urbanism PUD-Construire imobil birouri și locuințe în Sibiu, Calea Dumbrăvii, nr.111A, (17 voturi pentru, 5 împotrivă -d-na Colceriu Elena Manuela, dl.Moșin Daniel, dl.Mitrea Vasile-Tiberiu, d-na Simtion Claudia-Mery, dl.Stroie Ioan).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
33.
Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism PUZ - Zonă de urbanizare - Locuințe cu regim mediu de înălțime, în Sibiu str. Frezorilor, FN.
        - inițiator primar Astrid Cora Fodor.    
        Dacă există intervenții? Dacă nu, supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.208/2019 privind aprobarea documentației de urbanism PUZ - Zonă de urbanizare - Locuințe cu regim mediu de înălțime, în Sibiu str. Frezorilor, FN., cu unanimitate de voturi (22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
34.
Proiect de hotărâre privind modificarea statului de funcții și a organigramei aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Sibiu.
        - inițiator primar Astrid Cora Fodor.    
        Dacă există intervenții? Dacă nu, supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.209/2019 privind modificarea statului de funcții și a organigramei aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Sibiu,cu unanimitate de voturi (22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
35.
Proiect de hotărâre privind modificarea statului de funcții și a organigramei Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public și Privat al Municipiului Sibiu.
         - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
         Dacă există intervenții? Dacă nu, supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.210/2019 privind modificarea statului de funcții și a organigramei Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public și Privat al Municipiului Sibiu, cu unanimitate de voturi (22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
36.
Proiect de hotărâre privind aprobarea mandatării reprezentantului Municipiului Sibiu în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECO Sibiu să voteze pentru aprobarea majorării tarifului serviciului de depozitare a deșeurilor prestat de societatea TRACON S.R.L. în calitate de operator al Depozitului Ecologic de Deșeuri Menajere și Industriale Comuna Cristian          
      - inițiator primar Astrid Cora Fodor.
     Dacă există intervenții? Dacă nu, supun la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.211/privind aprobarea mandatării reprezentantului Municipiului Sibiu în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECO Sibiu să voteze pentru aprobarea majorării tarifului serviciului de depozitare a deșeurilor prestat de societatea TRACON S.R.L. în calitate de operator al Depozitului Ecologic de Deșeuri Menajere și Industriale Comuna Cristian, cu unanimitate de voturi (22 pentru).

Dl. consilier Lorant Kiss: 
37.
Informare nr. 36957/13.05.2019 privind misiunea de audit efectuată de către Camera de Conturi Sibiu în anul 2019 la UAT Municipiul Sibiu.
Domnilor consilieri, acest material este în mapă, este pentru luare la cunoștință.
Continuăm cu ordinea de zi suplimentară din  ședința noastră de astăzi.

Pe ordinea de zi suplimentară figurează cinci proiecte, cărora le voi da citire.
Dl. consilier Lorant Kiss: 
1.
Proiect de hotărâre pentru modificarea Ghidului privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi de dezvoltare a comunității locale nonprofit de interes general, AGENDA COMUNITĂȚII, aprobat prin HCL nr.3/2017, cu modificările și completările ulterioare (HCL nr.44/2018 și HCL nr. 83/2019)
      - inițiator primar Astrid Cora Fodor
      Dacă sunt interpelări, intervenții? Observații?Dacă nu, supun la vot.Cine este pentru? Împotrivă? Abţineri?
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.212/2019 privind modificarea Ghidului privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi de dezvoltare a comunității locale nonprofit de interes general, AGENDA COMUNITĂȚII, aprobat prin HCL nr.3/2017, cu modificările și completările ulterioare (HCL nr.44/2018 și HCL nr. 83/2019) cu unanimitate de voturi (22 pentru)

Dl. consilier Lorant Kiss: 
2. 
Proiect de hotărâre privind aprobarea finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități sportive nonprofit de interes general, AGENDA SPORT, sesiunea 1/2019
     -  inițiator primar Astrid Cora Fodor
     Dacă există intervenții? Dacă nu, supun la vot.Cine este pentru? Împotrivă? abţineri?
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.213/2019 privind aprobarea finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități sportive nonprofit de interes general, AGENDA SPORT, sesiunea 1/2019 cu unanimitate de voturi (22 pentru)

Dl. consilier Lorant Kiss: 
3. 
Proiect de hotărâre aprobarea finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități de dezvoltare a comunității, nonprofit de interes general, AGENDA COMUNITĂȚII, sesiunea 1/2019
     - inițiator primar Astrid Cora Fodor
     Observații?Intervenții? Dacă nu, supun la vot.Cine este pentru? Împotrivă? Abţineri?
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.214/2019 privind aprobarea finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități de dezvoltare a comunității, nonprofit de interes general, AGENDA COMUNITĂȚII, sesiunea 1/2019 cu unanimitate de voturi (22 pentru)
 
Dl. consilier Lorant Kiss: 
4.
Proiect de hotărâre privind aprobarea contractului pentru alocarea de sume de la bugetul de stat aferente unor cheltuieli de natura investițiilor la Spital Clinic de Pediatrie Sibiu
     - inițiator primar Astrid Cora Fodor
     Dacă există intervenții? Dacă nu, supun la vot.Cine este pentru? Împotrivă? Abţineri?
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.215/2019 privind aprobarea contractului pentru alocarea de sume de la bugetul de stat aferente unor cheltuieli de natura investițiilor la Spital Clinic de Pediatrie Sibiu cu unanimitate de voturi (22 pentru)
        
Dl. consilier Lorant Kiss: 
5.
Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea contractului nr.19/2019 de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de călători prin curse regulate în Municipiul Sibiu
     - inițiator primar Astrid Cora Fodor
     Dacă există intervenții? Dacă nu, supun la vot.Cine este pentru? Împotrivă? Abţineri?
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor: Proiectul a fost adoptat.
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.216/2019 pentru modificarea și completarea contractului nr.19/2019 de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de călători prin curse regulate în Municipiul Sibiu cu unanimitate de voturi (22 pentru)

În mapa de ședință a consilierilor este prezentată  Informarea nr. 42012/30.05.2019 privind efectuarea  concediului de odihnă de către doamna primar Astrid Cora Fodor.
Cu aceasta am terminat sesiunea ordinară.
Întrebări, interpelări.
Trecem la ultimul punct: întrebări, interpelări din partea consilierilor locali. 
D-l consilier Lorant Kiss:
S-au înscris la cuvânt din partea publicului două persoane. Să invităm prima persoană, d-l  Oprișor Domnar Ciprian. Vă rog aveți cuvântul.
D-l Ciprian Oprișor:
Bună ziua d-na Primar, bună ziua doamnelor și domnilor consilieri! Vă mulțumesc pentru timp. De opt ani  vreau să fac acest demers. Nici nu am îndrăznit, am crezut că ieșim singuri din această problemă.
Mă numesc Ciprian Oprișor, reprezint încă 70 de persoane păgubite în acest  proces, o speță pe care o știți de mai bine de 10 ani și ne aflăm într-un proces care are la bază, blocul construit fără autorizație de construcție pe strada Podului. De ce am ajuns la d-voastră ? După 10 ani, instanța, în sfârșit  este alături de noi, dar nu găsim sprijin din partea autorității locale, sau poate îl găsim , dar nu am știut noi cui să ne adresăm. Ultima solicitare făcută în acest sens pentru a vedea în ce fel putem să intrăm în legalitate, ca să ducem proiectul mai departe, a avut ca și răspuns ,,desființarea construcției executată fără autorizație de construire.” Corect! Știm că există această problemă. Vrem doar să înțelegeți că 70 de persoane, au achiziționat 70 de apartamente de la o firmă care nu plătește nimic în momentul de față, care nu vine la judecată de cel puțin 8 ani. Blocul este construit, nu este demolat, nu  putem să facem demersuri suplimentare, pentru că nu suntem proprietarii terenului. Acesta este primul pas și în acest moment, noi dorim să intrăm în legalitate, iar primul pas este să cumpărăm terenul. O sumă peste 150.000 de euro. Ceea ce dorim noi de la d-voastră, este concursul și sprijinul în etapa următoare.Vrem să știm dacă începem demersul de achiziționare al terenului. Noi nu suntem proprietari de drept. Cum putem împreună să trecem de acest impediment, astfel încât oamenii să dea  cei 150.000 de euro, pe care trebuie să ii dea în momentul acesta pentru  autorizare, neștiind că d-voastră ulterior ne  puteți sprijiniți pentru a obține autorizația ? Noi nu știm următorii pași. Îi tot cerem, ni se spune  ,,că nu suntem proprietari, că nu se poate să  se răspundă decât proprietarului în drept”. Și încă o precizare. Proprietarii au cerut, au făcut o solicitare în acest sens, de a intra în legalitate. Cum ar putea să construiască un bloc pe acest teren? Avem răspuns aici, nu pot pentru că pe acel teren există o clădire care este în ilegalitate.”  De fapt noi vorbim despre clădirea în sine. Trebuie să demolăm una, ca să facem alta? Sau ceva de genul acesta. Solicitarea este cu cine trebuie să vorbim din partea primăriei, dar să vorbim , nu să se răspundă printr-o frază instanței.  Mie   nu-mi vine să cred, că primăria poate să dea așa un răspuns de o frază . Fie e just că trebuie să demolăm, fie cei care au construit blocul au fost iresponsabili. Pe noi  nu ne interesează că s-a greșit în trecut , pe noi ne interesează dacă instituția pe care o reprezentați poate să ne ajute să facem ceva cu blocul acela , care reprezintă un pericol, că asta ne spune instanța. Trebuie să demolăm că vin copii pe acolo și poate să cadă , adică o speță în care primăria și atenție, nu-mi place să folosesc cuvinte grele, dar peste o lună noi trebuie să înaintăm un program în fața instanței prin care ne asumăm că plătim niște sume și nu sunt mici. Fiind 150.000 de euro în prima fază și încă vreo 200.000-300.000 de euro, să aducem tot proiectul așa cum trebuie. Asta mă deranjează! Suntem luați așa în derizoriu! Vrem să facem demersuri, dar nu primim sprijinul. Cam asta este. Sunt convins că primăria este 
implicată în acest dosar, cunoaște  această speță , pentru că a fost o autorizație de  construire , pare că nu o găsim , dar avem o informație, cum că au fost chemați să plătească  autorizația. Noi am văzut o parte dintre păgubiții dosarelor, sunt la instanță,  inclusiv un dosar din primărie, din care lipsește o semnătură. Sunt  niște lucruri, care mă rog, implică și instituția d-voastră. Nu pe d-voastră personal , știm că s-a întâmplat în urmă cu 10 ani și poate pe vremea aceea nici nu erați aici. Dar suntem 70 de persoane, cetățeni ai Sibiului , 60 din Sibiu  iar ceilalți din alte părți și nu găsim soluționare. Ce ne sfătuiți să facem în continuare?
D-l secretar Dorin Ilie Nistor:
Vă cunosc speța . Da,  într-adevăr, aici în fața Consiliului, pot să vă spun că primăria nu a emis niciodată o autorizație , nu există, așa cum prevede legea . Aș vrea să vă rog , să vă invit la mine să discutăm  după toate documentele pe care le dețineți. Voi convoca și arhitectul șef și vă vom arăta, tot ceea ce este legal și putem să facem pentru d-voastră. 
D-l Ciprian  Oprișan: 
Îmi  cer scuze , am stat atent nu am fost niciodată aici. D-voastră sunteți secretarul ?
D-l secretar Dorin Ilie Nistor:  
Da, secretarul Municipiului Sibiu, Nistor Dorin.
D-l Ciprian Oprișan:
Îmi pare bine că vă cunosc! Am făcut o solicitare, în decembrie  anul trecut, o audiență la d-voastră și nu am primit nici pînă astăzi răspuns. Mă bucur că acum se poate. De asta am ajuns aici, să știți. Am încercat să fim ……nu să ne urcăm pe garduri, nu să ne legăm de garduri …. ați pomenit pînă acum, despre un oraș civilizat. Dacă doriți să fim și în continuare, haideți să colaborăm, că ne-am dorit doar colaborare. O să vedeți răspunsurile pe care le-am primit de la primărie. 
D-l secretar Dorin Ilie Nistor: 
Luni dimineața, vă rog să veniți la ora 11, cu toate documentele pe care le dețineți, o să fie prezentă și d-na architect șef . Mulțumim!

D-l Ciprian Oprișan: 
Mulțumim și noi!
D-l consilier Lorant Kiss: vă rog să faceți propuneri pentru conducerea ședinței din luna iunie. 
Poftiți doamna consilier  Ekaterina Birk 
D-na consilier Ekaterina Birk:
Propun ca ședința din luna iunie să fie condusă de  doamna consilier Ecaterina-Annemarie Fazakas
Dl. consilier Lorant Kiss:
Trecem la vot. Cine este pentru? Împotrivă? Dacă sunt abțineri? 
Dl. secretar Dorin Ilie Nistor:
Propunerea a fost adoptată, doamna consilier Ekaterina-Annemarie Fazakas va conduce ședința din luna iunie a Consiliului Local. 
S-a adoptat Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr.217/2019 privind alegerea preşedintelui de şedinţă pentru luna iunie 2019, cu 21 voturi pentru şi o abţinere (d-na consilier Ekaterina-Annemarie Fazakas).
Dl. consilier Lorant Kiss:
Mulțumesc, cu aceasta ședința s-a încheiat, vă doresc o după amiază plăcută.  
 

Şedinţa se încheie la ora 15:05
 
       
               Preşedinte de ședință,                                                                            Secretar,
                      Lorant Kiss                                                                                  Dorin Ilie Nistor

 

Proces - Verbal al sedinței ordinare din data de 30.05.2019 a Consiliului Local al Municipiului Sibiu (scanat în format pdf).



go top
e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
taxe si impozite firme
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice
cheltuieli publice
rCĂUTARE ÎN SECŢIUNE: