Săptămâna ATLAS aduce în Sibiu fizicieni din toată lumea

18.06.2014

CERN, Centrul European de Cercetări Nucleare, Geneva și Clusterul ATLAS România organizează în perioada 16-20 iunie 2014, la Sibiu, Hotelul Continental, SĂPTĂMÂNA ATLAS, una dintre cele mai importante manifestări științifice din domeniul fizicii particulelor elementare și al energiilor mari. Experimentul ATLAS, cel mai mare dintre experimentele desfășurate la LHC - Marele Collider de Hadroni, este coautor împreună cu Experimentul CMS al descoperirii Bosonului Higgs și a fost nominalizat de Fundația Nobel la acordarea Premiului Nobel 2013 pentru Fizică lui Peter Higgs și François Englert.
În cadrul acestui eveniment, vineri 20 iunie ora 18 la Casa de Cultură a Sindicatelor va fi proiectat filmul PARTICLE FEVER, o premieră în România, în care regizorul american Mark Levinson a urmărit "vânătoarea" Particulei lui Dumnezeu, cea mai mare aventură a fizicii de până acum. Intrarea este gratuită.

07.05.2024

Din 9 mai, sibienii vor avea la dispoziție o nouă baza sportivă, în zona Obor