Procedură de achiziţie: extinderea străzii Lyon

Secţiunea: comunicate back

15.05.2014

Primăria Sibiu a afişat pe programul electronic procedura de achiziţie pentru lucrările de proiectare şi execuţia lucrărilor de amenajare a unui nou tronson al străzii Lyon, aceasta fiind situată în zona industrială vest.
Strada Lyon are în prezent o lungime de 350 metri, dar prin prelungirea acesteia cu încă 700 de metri, până în strada Barcelona, se va crea o altă cale de acces în zona industrială vest, cu intrare de pe şoseaua Alba Iulia. Strada Lyon ar deservi astfel firmele SNR şi Continental.
Prin această achiziţie Primăria Sibiu doreşte să contracteze serviciile de proiectare, adică realizarea proiectului tehnic şi detalii de execuţie, precum şi execuţia lucrărilor de drum şi a canalului pluvial, reţelele de utilităţi fiind realizate pe această stradă.
Conform studiului de fezabilitate valoarea estimată pentru acest contract este de 2.742.640 lei, fără TVA. Acesta include alcătuirea documentaţiilor, obţinerea de avize, amenajarea carosabilului şi a trotuarelor, amenajarea canalului pluvial şi lucrările la reţelele de electricitate.
Câştigătorul contractului trebuie să finalizeze proiectarea şi lucrările efective în termen de 4 luni de la emiterea ordinului de începere. Deschiderea ofertelor va avea loc în data de 28 mai.
Reamintim faptul că investiţia în reţeaua de drumuri şi utilităţi în zona industrială vest suportată de municipalitate s-a ridicat la aproape 14,5 milioane de euro, fiind amenajată infrastructura de străzi şi poduri, reţele de utilităţi, staţii de pompare a apei şi staţii de reglare a gazului.
 

Alte două străzi intră în lucru: Abrud şi Bagdasar

În data de 19 mai strada Abrud se închide traficului pentru lucrări de reabilitare. Pe această stradă a fost planificată înlocuirea reţelei de apă, dar şi reabilitarea carosabilului şi a trotuarelor. Până în prezent au fost finalizate lucrările la reţele. Strada va fi redată traficului la sfârşitul lunii septembrie.
În 26 mai vor începe lucrările şi pe strada Dumitru Bagdasar. Primul tronson care va intra în lucru este cel dintre strada Cerbului şi liniile de cale ferată. Pe acesta reţelele de apă şi canal au fost reabilitate, iar pentru modernizarea carosabilului este necesară închiderea traficului până la sfârşitul lunii septembrie.
Cele două străzi fac parte din pachetul de străzi Gara Mică –Turnişor, alcătuit din străzile Abrud şi Dumitru Bagdasar, constructorul fiind Terra Building SRL. Valoarea contractului este de 2.123.258,82 lei, fără TVA, iar perioada de execuţie prevăzută este de 8 luni.
Lucrările pe strada Arhivelor avansează. Aceasta a intrat în reabilitare la începutul lunii mai, iar în prezent se lucrează la reţelele de apă. Din data de 19 mai un nou tronson al acestei străzi va intra în lucru, astfel că este necesară închiderea traficului până la Piaţa Schiller.
 

Proiectul de extindere şi modernizare a reţelei de apă şi canal în municipiul Sibiu se apropie de final

Întregul proiect care se referă la extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare în judeţele Sibiu şi Braşov are o valoare totală de peste 420 de milioane de lei. Aceste fonduri au fost obţinute de operatorul Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă Sibiu din fonduri structurale, proiectul per total având ca termen limită de finalizare luna decembrie 2014.
Lucrările care privesc municipiul Sibiu şi comuna Şelimbăr au fost cuprinse într-un contract în cadrul acestui amplu proiect, având o valoare de 48.744.112 lei. Contractul prevede finalizarea lucrărilor până la sfârşitul lunii noimbrie 2014.
Constructorii au reuşit însă să execute lucrările înainte de termen. Modernizarea şi extinderea reţelelor de apă pe străzile Viile Sibiului – străzile A, B, D, E, Oţelari, Privighetorii, St. O. Iosif, Calea Cisnădiei – Plugarilor, Aaron Pumnul, Gorăslău, Aleea Haiducului, Rahovei, Aleea Şelimbăr, Aleea Roşiorilor, O. Goga, Agârbiciu, Calea Poplăcii, Cindrel, Dobârca, Iazului, Poiana, Rozdeşti, Sibiel, Theodor Mihaly, Aleea Negoveanu, Aleea Şoimului, Aleea Valea Frumoasei, Iezer, Muncel, Negoveanu, Oaşa, Onceşti – Aleea Valea Frumoasei, Onceşti, Şoimului, Ştefleşti, Şureanu a fost finalizată.
Modernizarea şi extinderea reţelelor de canalizare se apropie de final. Până în prezent, locuitorii de pe următoarele străzi beneficiază de o reţea nouă şi mai eficientă de canalizare: în cartierul Veterani pe străzile Bănciulescu, Mărdărescu, Mărăcineanu, în Viile Sibiului pe străzile A, E, F, Aleea Buia, Aleea Mihai Viteazu, Aleea E. Varga, Aleea Biruinţei, Anatole France, Arcului, Călan, Cuptorului, Diaconovici, Dimitrie Cantemir, Dimitrie Cantemir - Bârsei, Ecaterina Varga, Fabricii şi Fântânii, Gârlei, Gheţariei, Lebedei, Libertăţii, Luceafărului, Lungă, Lupeni, Măgheranului, Mureşului, O. Goga, Oslo, Oslo-Ţiglari, Ştefan cel Mare, Şerbota, Solidarităţii, Ţiglarilor,Toamnei, Transilvaniei, V. Cârlova.
Lucrul la reţeaua de canalizare mai trebuie executate doar pe străzile Săcel şi Moara de Scoarţă, Aleea Fraţii Buzeşti şi Bulevardul Coposu. Conform graficului de execuţie, lucrările la acestea vor fi încheiate în luna iulie. În iulie va intra în lucru şi strada Ion Creangă, ultima stradă inclusă în contract.
 

Se pregătesc lucrările la unităţile de învăţământ pentru perioada vacanţei de vară

Serviciul Public de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat a pregătit de la începutul anului documentaţiile şi etapele premergătoare execuţiei propriu-zise a lucrărilor din creşe, grădiniţe, şcoli şi licee.
Anul acesta sunt planificate lucrări la aceste clădiri în valoare de peste 6 milioane de lei, în perioada 2009 - 2013 fiind alocaţi peste 15 milioane de lei pentru astfel de investiţii. Fiind vorba de lucrări de mari dimensiuni, serviciul abilitat va încerca să le demareze şi să le finalizeze pe perioada vacanţei de vară, evitând astfel disconfortul ce poate apărea odată cu execuţia acestora.
Concret, în luna iunie, se vor aproba indicatorii tehnico-econimici pentru amenajarea sistemului de drenaj, a hidroizolaţiilor şi pentru reabilitarea sistemului pluvial la grădiniţa nr. 5, pentru reabilitarea instalaţiilor termice la grădiniţa nr. 22 şi a instalaţiilor termice şi de gaz la grădiniţa nr. 38. Pentru şcoala Regele Ferdinand este în curs de aprobare înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie din PVC, o lucrare în valoare de aproximativ 200.000 de lei. Procedurile de aprobare a indicatorilor tehnici pentru amenajarea unei rampe pentru persoane cu dizabilităţi la Colegiul C. Noica sunt de asemenea în curs, această lucrare fiind evaluată la aproximativ 80.000 de lei. Contractul cu o valoare de peste 500.000 de lei pentru reparaţiile la acoperişul Liceului Avram Iancu de pe strada Movilei este aproape de semnare, procedura fiind deja încheiată. Procedura este în curs însă pentru înlocuirea centralelor termice şi a instalaţiilor aferente la Colegiul Octavian Goga. În prezent sunt în execuţie lucrările de refacere a instalaţiei electrice la şcoala gimnazială nr. 20 şi refacerea soclului la Colegiul Gheorghe Lazăr.
Până la sfârşitul lunii mai vor demara procedurile de achiziţie şi pentru lucrările de extindere a Colegiului Economic G. Bariţiu, în urma cărora se vor crea şapte noi săli de clasă şi cele de extindere a Colegiului Independenţa unde se vor crea opt săli de clasă. Acestea sunt două dintre cele mai importante lucrări ale anului 2014.
Pe parcursul vacanţei de vară vor demara însă marea majoritate a lucrărilor de investiţii planificate pentru acest an. Vă prezentăm o scurtă trecere în revistă a a acestora:
- continuarea lucrărilor de reabilitare a faţadei şi înlocuirea tâmplăriei la grădiniţa nr. 20, execuţia rampei pentru persoane cu handicap la şcoala nr. 8 şi a ferestrelor la Colegiul Naţional Samuel Brukenthal.
- sala de sport de la şcoala gimnazială nr. 2 va fi reabilitată în acest an prin refacerea tencuielilor, refacerea pardoselilor şi montarea unui sistem de ventilaţie care să evite acumularea umezelii, sala fiind situată la demisolul clădirii.
-lucrări la reţelele de utilităţi: reabilitarea instalaţiei de apă la grădiniţa nr. 5, instaţia de gaz la grădiniţele nr. 14, 37 şi 38, instalaţia termică la grădiniţele nr. 22 şi 38 şi la colegiile O. Ghibu şi O. Goga şi instalaţia electrică la şcoala gimnazială nr. 20, şcoala nr. 23 şi Colegiul O. Ghibu.
- tâmplăria va fi înlocuită la şcoala nr. 1, la şcoala nr. 8, la şcoala nr. 13, la şcoala nr. 25, la grădiniţa nr. 42, la şcoala Regele Ferdinand şi la şcoala gimnazială I.L. Caragiale.
Aceste lucrări mari vor fi completate de unele de mai mici dimensiuni, dar importante pentru funcţionarea acestor instituţii. Faţada grădiniţei nr. 16 va fi reabilitată şi va fi înlocuită tâmplăria, la grădiniţele nr. 5 şi nr. 14 va fi refăcut sistemul de drenaj şi hidroizolaţia. La grădiniţa nr. 15 va fi reabilitată spălătoria, iar la grădiniţa nr. 33 se va reabilita gardul. Vor fi montate sisteme de alarmă la grădinţa nr. 22, la şcoala nr. 23, iar la şcoala nr. 2 se va realiza un sistem şi zid antiincendiu. La grădiniţa nr. 29 va fi executată izolarea termică, sistemul pluvial şi va fi reabilitat gardul. Grupurile sanitare vor fi reabilitate la şcoala nr. 21 şi la Liceul O. Ghibu. La grădiniţa nr. 36 va fi amenajată sala de mese, termosistemul va fi executat la atelierele de la Colegiul Tehnic Energetic şi la sala de sport a Colegiului Andrei Şaguna. La Colegiul Gh. Lazăr va fi refăcut soclul clădirii, iar la Liceul C. Noica şi la Colegiul Tehnic Terezianum vor fi create rampe pentru persoane cu handicap.
 

e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
taxe si impozite firme
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice
cheltuieli publice
rCĂUTARE ÎN ŞTIRI:

ULTIMELE COMUNICATE:

30.04.2024

Complexul Lacul Binder se redeschide pentru un nou sezon cald

30.04.2024

Restricții de circulație în perioada 3-5 mai, pentru procesiunile de Paști

26.04.2024

Acțiune de dezinsecție împotriva căpușelor în zilele de 26 și 27 aprilie


VEZI TOATE ŞTIRILE