Sibiu, Bike City: Rastele pentru biciclete la unitățile de învățământ

Secţiunea: comunicate back

29.11.2023

Primăria Sibiu, prin Serviciul Public de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar, a amplasat 350 de rastele pentru biciclete și 15 suporți pentru trotinete la 25 de unități de învățământ preuniversitar din Municipiul Sibiu, în funcție de necesitățile exprimate de conducerea acestora.  

“Cu bicicleta, la școală! Primăria Sibiu depune eforturi pentru ca această afirmație să fie posibilă și tot mai atractivă în Sibiu, atât prin crearea de piste pentru biciclete și extinderea sistemului de închiriere Sibiu Bike City, cât și prin crearea infrastructurii pentru parcarea acestora. Rastelele instalate în curțile școlilor și liceelor vor face mai simplă și mai sigură parcarea bicicletelor în timp ce elevii sunt la cursuri. Valoarea investiției a fost de 185.000 lei, incluzând furnizarea și montajul.” (Astrid Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu)  

Au fost instalate 350 de rastele pentru biciclete la 15 școli gimnaziale și 10 licee: școlile gimnaziale nr. 1, 4, 8, 10, 11, 12, 13, 18, 21, 23, 25, I.L. Caragiale, Radu Selejan, Ioan Slavici și Regele Ferdinand, precum și la colegiile Andrei Șaguna, Gheorghe Lazăr, Cibinium, D.P. Barcianu, Constantin Noica (structura Betania), Onisifor Ghibu, George Barițiu, Independența, la Liceul Henri Coandă și la Liceul de Artă. Este vorba de rastele individuale, care permit fixarea simultană a 2 biciclete.

De asemenea, 15 suporți pentru trotinete au fost instalați la școlile gimnaziale nr. 1, 4, 13, 21 și IL. Caragiale, precum și la Liceul Teoretic Constantin Noica. Fiecare suport permite parcarea simultană a 6 trotinete.

 

 

e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
taxe si impozite firme
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice
cheltuieli publice
rCĂUTARE ÎN ŞTIRI:

ULTIMELE COMUNICATE:

26.04.2024

Acțiune de dezinsecție împotriva căpușelor în zilele de 26 și 27 aprilie

25.04.2024

Primăria Sibiu pregătește reabilitarea spațiului public din fața Cercului Militar

19.04.2024

O nouă sesiune a programului de bugetare participativă


VEZI TOATE ŞTIRILE