Print Friendly and PDF

Reamenajarea Parcului Cetatii

Secţiunea: comunicate back

08.08.2006

Municipalitatea sibiana continua lucrarile de reamenajare demarate in Parcul Cetatii prin realizarea strapungerii intre Cazarma 90 si Parc si reamenajarea aleilor si bancilor.
Antreprenorul general al acestei lucrari este SC DPC SA, echipele acestei firme executand in prezent lucrarile de constructie a zidului de sprijin al strapungerii cu o inaltme de aproximativ 50 cm.
Aleea superioara din Parcul Cetatii, situata in vecinatatea strazii Cetatii, a fost curatata si pregatita pentru asternerea pietrei sparte de mici dimiensiuni, de o culoare deschisa, care va constitui pavajul aleii, in acord cu aspectul orasului vechi si pentru delimitarea accesului pietonal. Dupa asternerea pavajului din piatra sparta, vor fi amplasate pe aleea superioara aproximativ 19 banci din lemn si fonta.
In prezent, municipalitatea, prin intermediul Directiei Tehnice, pregateste documentatia tehnica in vederea refacerii scarilor situate in acest Parc care fac legatura dintre strada Papiu Ilarian si Bulevardul Corneliu Coposu si scarile din vecinatatea Salii Thalia. Documentatia tehnica va prevedea refacerea in totalitate a structurii acestor scari. Pentru scarile de acces situate in acest Parc in apropierea Cazarmei 90 proiectul va prevedea doar placarea acestora cu piatra naturala.
Vor fi reamenajate de asemenea si aleile transversale ascendente si iluminatul public din Parc. In prezent firma Siemens lucreaza in vederea introducerii in acest Parc a noului sistem de iluminat public.