Luna noiembrie în domeniul culturii şi sportului

07.11.2013

Penultima lună a acestui an va debuta din punct de vedere cultural în data de 4 noiembrie cu un eveniment intitulat "Cultura scrisului – Izvoare medievale în dialog cu generaţia de azi. Restaurare – cercetare – educaţie”. Evenimentul prezintă un domeniu deosebit: scrierile vechi bisericeşti. Cei care sunt pasionaţi de acestea sunt aşteptaţi în perioada 4 noiembrie – 12 decembrie 2013 la Casa Teutsch, pentru ateliere, prelegeri şi o expoziţie impresionantă.

În perioada 8-10 noiembrie va avea loc la Teatrul Gong „World Music Days” organizat de Sibiu Jazz Festival Foundation, iar în zilele de 9 şi 10 noiembrie va avea loc la Biblioteca Astra şi Teatrul Gong evenimentul Zilele Poeziei „Iustin Panţa”.

În aceeaşi perioadă, 8-10 noiembrie, va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor evenimentul „Sibiu Dans Festival”, organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu. Evenimentul va aduce pe scenă atât baletul clasic, cât şi dansul contemporan.

În perioada 13-17 noiembrie va avea loc „Ars Hungarica – Festivalul Culturii Maghiare”. Pe parcursul celor cinci zile de festival vor avea loc concerte, spectacole de teatru, evenimente pentru copii, lansări de carte şi întâlniri literare.

În 14 noiembrie, Asociaţia Sibiu 100% organizează Balul Tinerilor Artişti, un eveniment dedicat tinerilor artişti sibieni care vor organiza cu această ocazie şi o expoziţie cu lucrările lor.

În 19 noiembrie, Teatrul Naţional Radu Stanca – secţia germană prezintă publicului piesa „Împotriva Democraţiei”.

În perioada 19-21 noiembrie va avea loc „Festivalul Naţional de Folclor Ioan Macrea”. Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor vor urca 600 de artişti care vor prezenta cântecul şi dansul popular românesc.

În perioada 21-24 noiembrie va avea loc un alt festival important, de data aceasta dedicat muzicii folk: Festivalul Naţional de Poezie şi Muzică Folk, ediţia a IX-a.

În 22 noiembrie începe cel mai aşteptat eveniment în spaţiu public al acestei luni: Târgul de Crăciun, ediţia 2013. Paula Seling, Brad. V. Johnson, Andrei Tudor Band, corul Acappela şi Monica Anghel se numără printre cei care vor urca pe scena Târgului de Crăciun Sibiu.

În 27 şi 28 noiembrie Teatrul de Balet Sibiu prezintă publicului premiera Coppelia pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu.

Luna noiembrie se va încheia cu un spectacol pe gheaţă: „Sibiu, patinăm împreună?” Este vorba de o feerie pe gheaţă în care patinatorii şi jocurile de lumini vor prezenta publicului un moment inedit, în ton cu anotimpul.

17.05.2024

Transportul public – variantă de deplasare optimizată spre/dinspre Aeroportul Internațional Sibiu

16.05.2024

Turnul Sfatului și turnurile de pe str. Cetății, deschise în Noaptea Muzeelor 2024