Şcoala nr. 18 aşteaptă deschiderea anului şcolar complet modernizată

Secţiunea: comunicate back

19.09.2013

Cei 600 de elevi care urmează cursurile Şcolii nr. 18 în anul şcolar 2013-2014 şi cei 40 de dascăli ai acestei unităţi de învăţământ vor fi primiţi la început de an în clădirea proaspăt modernizată, extinsă şi dotată cu echipamente eficiente.

Miercuri, 11 septembrie, primarul Klaus Iohannis a fost prezent în această unitate de învăţământ pentru a marca finalizarea lucrărilor de extindere, modernizare şi dotare a acestei şcoli. Lucrările au fost finanţate prin intermediul unui proiect finanţat din fonduri structurale, valoarea totală finală a acestuia fiind de 3.357.860,32 lei.

Şcoala nr. 18 are acum o suprafaţă mai mare cu aproximativ 300 de metri pătraţi, suprafaţa totală disponibilă în prezent fiind de 1.053 de metri pătraţi, după extindere. Au fost create astfel încă cinci săli de clasă care vor permite elevilor din această şcoală să urmeze orele de curs într-un singur schimb. Finalizarea orelor de curs la ora 14, vor asigura accesul tuturor elevilor la sala de sport nou construită, dându-le acestora posibilitatea să utilizeze timpul rămas liber pentru activităţi recreative şi sportive. Extinderea clădirii a fost de asemenea necesară în contextul estimărilor care prevăd o creştere a numărului de copii în următorii 5 ani în zona arondată şcolii.

Modernizarea şcolii a constat în reabilitarea reţelelor şi obiectelor sanitare, refacerea tâmplăriei, a pardoselii şi a zugrăvelii, înlocuirea geamurilor şi a uşilor şi refacerea sistemului termoizolant al clădirii.

Componenta de dotare a acestei unităţi de învăţământ a fost de asemenea foarte importantă. Proiectul a prevăzut următoarele:

• Realizarea unui laborator destinat învăţării limbilor străine, dotat cu echipamente menite să asigure maximum de receptivitate din partea elevilor prin: creşterea interactivităţii procesului de predare-învăţare, integrarea tehnologiei informaţiei, deprinderea mai rapidă a specificului pronunţiei prin redarea cu maximă fidelitate a materialelor audio, evaluarea instantanee a asimilarii informaţiilor, obţinerea unui istoric al abilităţilor deprinse, utilizarea unei baze de fişiere audio-video practic nelimitate ca material de suport pentru curs.
• Crearea unui laborator de informatică modern, dotat cu echipamente IT de ultimă generaţie, la care să aibă acces fiecare elev al şcolii atât pentru cursurile de informatică, cât şi în timpul studierii celorlalte discipline.
• Realizarea unui centru de documentare şi informare (C.D.I) dotat cu instrumente educaţionale şi tehnice care să le permită elevilor accesul la informaţie
• Dotarea celor 26 săli de clasă , laboratoare şi sală profesorală cu table interactive, videoproiectoare şi laptopuri pentru asigurarea calităţii actului educaţional la fiecare disciplină.
 

e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
taxe si impozite firme
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice
cheltuieli publice
rCĂUTARE ÎN ŞTIRI:

ULTIMELE COMUNICATE:

17.05.2024

Transportul public – variantă de deplasare optimizată spre/dinspre Aeroportul Internațional Sibiu

16.05.2024

Turnul Sfatului și turnurile de pe str. Cetății, deschise în Noaptea Muzeelor 2024

15.05.2024

Certificatele de naștere și deces se eliberează în format electronic în municipiul Sibiu


VEZI TOATE ŞTIRILE