Staţia de epurare Sibiu intră în modernizare. Încă două localităţi conectate la staţia de epurare di

Secţiunea: comunicate back

04.10.2012

Contractul de lucrări "Extindere staţie de epurare Sibiu şi colectoare de transfer apă uzată de la localităţile Cisnădie şi Răşinari” a fost semnat joi, 4 octombrie, la sediul Primăriei Sibiu de către reprezentanţii SC Apă Canal SA şi ai constructorului, în prezenţa primarului Klaus Iohannis.

Contractul de lucrări în valoare de 39.846.498,89 lei, fără TVA a fost încheiat cu firma Hochtief Solutions AG, Germania, constructorul desemnat câştigător în urma procedurii de achiziţie organizată de SC Apă Canal SA.

O epurare a apelor uzate conformă cu normele europene şi o mai mare eficienţă în epurare. Acest contract prevede o serie de lucrări pentru a asigura o mai bună calitate a apei care este reintrodusă în circuitul natural după epurare. Normele europene şi legislaţia română prevăd eliminarea azotului şi fosforului din apa uzată. Proiectul care se concretizează prin acest contract are ca scop principal creşterea purităţii apei epurate. Lista de lucrări prevede construcţia a patru bazine de aerare pentru procesele de nitrificare-denitrificare şi două bazine de retenţie de câte 5.000 mc pentru apa pluvială, amenajarea unei hale de îngroşare şi deshidratare a nămolului şi execuţia a trei noi staţii de pompare a apei uzate.

Lucrările de modernizare care vor fi executate în cadrul acestui contract vor asigura şi o creştere a capacităţii de epurare, de la 4.500 mc/oră la 5.000 mc/oră.

Noi localităţi conectate la staţia de epurare. În prezent Staţia de Epurare Sibiu efectuează epurarea apelor uzate din municipiul Sibiu, oraşul Cisnădie şi comuna Şelimbăr. Prin intermediul acestui proiect vor fi conectate la această staţie de epurare localităţile Răşinari, Şura Mare, Hamba, Veştem şi Bungard. Prin urmare, staţia de epurare va asigura aceste servicii pentru aproximativ 250.000 de locuitori. Pentru a conecta aceste localităţi la staţia de epurare va fi asigurată în cadrul contractului introducerea colectoarelor care transportă apele uzate de la Cisnădie şi Răşinari. Actualul colector care face legătura cu Cisnădie va fi reabilitat pe o lungime de 3.830 de metri iar pentru a face legătura cu localitatea Răşinari va fi amenajat un colector cu o lungime de 8.750 m.

e administratie
plata taxe si impozite
taxe si impozite
taxe si impozite firme
acte necesare
petitii onlibe
achizitii publice
cheltuieli publice
rCĂUTARE ÎN ŞTIRI:

ULTIMELE COMUNICATE:

17.05.2024

Transportul public – variantă de deplasare optimizată spre/dinspre Aeroportul Internațional Sibiu

16.05.2024

Turnul Sfatului și turnurile de pe str. Cetății, deschise în Noaptea Muzeelor 2024

15.05.2024

Certificatele de naștere și deces se eliberează în format electronic în municipiul Sibiu


VEZI TOATE ŞTIRILE