Proiectul Pferd & Hund în Sibiu se extinde

19.12.2011

Un nou transport de câini comunitari pleacă spre adopţie, în Germania. Un număr de aproximativ 50 de câini vor pleca la sfârşitul acestei săptămâni către Germania pentru a fi daţi spre adopţie. Numărul total de câini comunitari din Sibiu care au fost daţi spre adopţie prin intermediul Fundaţiei Pferd & Hund până în prezent este de 286.

Sterilizaţi câinii de companie! Fundaţia Pferd & Hund, parteneră a municipalităţii încă din 2009, doreşte să atragă din nou atenţia asupra importanţei sterilizării câinilor, chiar dacă aceştia aparţin unor persoane particulare şi nu sunt câini comunitari.

Câinii nesterilizaţi care sunt deţinuţi de persoane particulare sunt cei care produc o parte din câinii comunitari. Sterilizarea lor va reduce astfel natural populaţia de câini comunitari.

Pentru aceasta, sibienii au la dispoziţie ambulatoriul amplasat în prezent pe strada Preot Bacca unde îşi pot steriliza gratuit câinii de curte.

Lăsaţi crotaliul câinelui la ureche! Reprezentanţii Pferd & Hund atrag atenţia sibienilor să nu îndepărteze crotaliul de la urechea câinelui sterlizat. Specialiştii fundaţiei s-au întâlnit cu cazuri în care câinii sterilizaţi deja şi care nu mai aveau crotaliul la ureche au fost operaţi din nou, constatându-se că procedura medicală fusese deja efectuată. Pentru a evita astfel de cazuri, reprezentanţii fundaţiei roagă sibienii să păstreze acest însemn pe câinele sterilizat.

O excursie cu familia la adăpostul de câini comunitari! Pentru a responsabiliza pe cei mai mici dintre sibieni dar şi pentru a oferi o idee de petrecere a unei zile libere, Pferd & Hund propune sibienilor să facă o excursie la adăpostul de câini. Aici copiii, dar şi adulţii vor putea interacţiona cu câinii aflaţi în padocuri. Excursia se poate prelungi prin vizitarea împrejurimilor adăpostului, Dealul Guşteriţei fiind o zonă foarte frumoasă.

Proiectul Pferd & Hund se extinde! Reprezentanţii Fundaţiei Pferd & Hund doresc să extindă programul de sterilizare şi pentru localităţile din jurul Sibiului. A fost luată deja legătura cu primarii şi persoanele de contact din localităţile Cristian, Cisnădie şi Răşinari şi urmează să se elaboreze parteneriatele.

26.04.2024

Acțiune de dezinsecție împotriva căpușelor în zilele de 26 și 27 aprilie