Proiect educaţional în şcoli pe tema câinilor fără stăpân

16.02.2012

Începând cu luna martie, municipalitatea va organiza împreună cu Asociaţia "Animal Life" o nouă campanie dedicată copiilor, pe tema responsabilizării celor mai tineri membri ai comunităţii faţă de animale şi mai ales faţă de câinii comunitari.

Noul proiect educaţional continuă într-o formă mai atractivă pentru copii programul "De ce iubim noi câinii?", pe care municipalitatea l-a desfăşurat în luna mai a anului trecut. Dat fiind că acesta s-a bucurat de un real succes în rândul tinerilor, municipalitatea a decis ca împreună cu Animal Life, asociaţie cu care a colaborat foarte bine pe această temă, să creeze un proiect educaţional pemanentizat care să sprijine educaţia copiilor şi tinerilor în sensul protejării animalelor fără stăpân.

Membrii asociaţiei şi angajaţii Serviciului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân vor fi prezenţi în toate şcolile sibiene, în funcţie de graficul stabilit de comun acord cu conducerea unităţilor şcolare. Proiectul presupune, pe de o parte, o serie de prezentări cu pliante şi alte materiale informative despre modalităţile de adopţie şi îngrijire a câinilor comunitari, despre campaniile de sterilizare sau cabinetele pentru operaţii.

În cadrul proiectului copiii vor face excursii la adăpostul pentru câini comunitari şi vor putea participa la discuţii cu medicul veterinar care se ocupă de tratarea şi îngrijirea câinilor adăpostiţi în această locaţie. Copiii vor învăţa cu această ocazie cum să îngrijească şi cum să hrănească un câine.

08.05.2024

Deschiderea Bazei Sportive Obor se amână pentru vineri, 10 mai, ora 17.30