Planul Integrat de Dezvoltare Urbană SIBIU 2009 - 2015 Primăria Municipiului Sibiu Județul Sibiu

back

     

 

 

 

 

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană
SIBIU 2009 - 2015

Proiect cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională

Klaus iohannisStimaţi sibieni,
În ultimii ani Sibiul a trecut prin transformări majore care au devenit din ce în ce mai vizibile. În anul 2000 era oraşul cu o economie în ascensiune,în 2004 era oraşul din inima Transilvaniei în care începeau cele mai mari lucrări de infrastructură din istoria post-decembristă a României, dintotdeauna a fost oraşul cu o identitate culturală inconfundabilă şi cu o bogată activitate universitară, iar din 2007 până în prezent am reuşit să devenim un oraş care se ridică la standarde europene.
Încă mai sunt multe lucruri de realizat, intenţia noastră fiind de a continua lucrările de modernizare începute în anii precedenţi, pentru ca Sibiul să fie un oraş în care orice sibian să se simtă bine şi pe care orice turist să dorească să-l revadă. Preocuparea pentru progres constă astfel în sprijinirea unei dezvoltări economice, sociale, durabile şi echilibrate teritorial, potrivit nevoilor şi resurselor specifice. Aceste repere au condus la necesitatea elaborării unui document de planificare strategică la nivelul întregului municipiu, concretizat prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană.
Procesul partenerial prin care s-a elaborat Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, coordonat la nivel local de Municipiul Sibiu cu sprijinul Fundaţiei pentru Reabilitare Urbană Sibiu, a avut un rol esenţial atât în stabilirea domeniilor cheie de intervenţie, cât şi în identificarea principalilor actori locali, a beneficiarilor şi a proiectelor prioritare.
Implementarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbană şi a proiectelor prioritare propuse în cadrul acestuia, pentru care se solicită finanţare prin Programul Operaţional Regional, vizează crearea unei dezvoltări durabile şi sustenabile a oraşului şi a economiei, creşterea calităţii vieţii prin crearea unei infrastructuri urbane moderne şi durabile, reflectată în reducerea discrepanţelor între zonele dezvoltate şi cele mai puţin dezvoltate, şi prin creşterea accesibilităţii la nivelul întregului municipiu.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană Sibiu 2009 - 2015

 

"Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe operaţionale cofinanţate de
Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro"

 

 

fonduri structurale
www.inforegio.ro
Investim in viitorul tau!
Proiect selectat în cadrul Programului Operational Regional si co-finantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala
Date contact beneficiar – Municipiul Sibiu, str.Samuel Brukenthal nr.2, tel:0269/208800, fax:0269/208811Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi
www.fonduri-ue.ro

rCĂUTARE ÎN SECŢIUNE:
Caută după cuvânt sau frază: